Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Τι θα ισχύει σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εξάγει αυτοκίνητο του οποίου έχουν κατατεθεί οι πινακίδες

Με πρόσφατη εγκύκλιο που απέστειλε στα Τελωνεία και τις ΔΟΥ, το υπουργείο Οικονομικών ορίζει πως σε κάποιο αυτοκίνητο που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας, ο ιδιοκτήτης του ή ο έμπορος που το έχει στην κατοχή του θα πρέπει να προβεί σε άρση της ακινησίας, καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας, ώστε να μπορέσει να το εξάγει στην αλλοδαπή.
Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις καθώς μέχρι πρότινος κανείς δεν κατέβαλε τα τέλη κυκλοφορίας για να εξάγει κάποιο Ι.Χ. που ήταν κατατεθειμένες οι πινακίδες κυκλοφορίας του, με συνέπεια οι εξαγωγές αυτοκινήτων να στοιχίζουν ακριβά.
Από την άλλη πλευρά, κάποιες ΔΟΥ και Τελωνεία ερμηνεύουν όπως εκείνοι νομίζουν την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα κάποιες εφορίες να απαιτούν την καταβολή των Τελών στα Ι.Χ. που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να εξαχθούν και κάποιες άλλες όχι.
Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει η Ημερησία φαίνεται ξεκάθαρα πως για να εξαχθεί κάποιο όχημα στο οποίο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να προβεί σε άρση της ακινησίας καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους ώστε να μπορέσει να εξαχθεί.
Πηγή:News247
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: