Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Λαθρεμπόριο Δερμάτων Λύκου μεταξύ Αθήνας Πεκίνου απο το Ελ. Βενιζέλος

Η φωτο που έκανε τον γύρο του κόσμου
Οι αρχές του διεθνούς αεροδρομίου του Πεκίνου, στην Κίνα, κατέσχεσαν 645 δέρματα λύκων, τα οποία έφτασαν εκεί προερχόμενα από το «Ελ. Βενιζέλος».

Τα δέρματα ήταν κρυμμένα σε σάκους που είχαν σήμανση ότι περιείχαν υπολείμματα δερμάτων.
Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο λαθρεμπορίου προϊόντων που προέρχονται από απειλούμενα είδη, και που έχουν κατασχεθεί στη χώρα, εδώ και μια δεκαετία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το φορτίο αποτελούνταν από 30 σάκους, είχε συνολικό βάρος 1,4 τόνο και είχε κοστολογηθεί, σύμφωνα με τα έγγραφα που το συνόδευαν, για 3.700 δολάρια.
Η χαμηλή, τιμή του φορτίου ήταν αυτή που αναφέρεται πως κίνησε το ενδιαφέρον των αρχών και τους έκανε να ελέγξουν με ακτίνες Χ το περιεχόμενο των σάκων και να ανακαλύψουν ότι ο καθένας είχε από περίπου 20 δέρματα καλυμμένα με ρετάλια από άλλες γούνες.
Επρόκειτο για γούνες κυρίως από καφέ λύκους, αλλά υπήρχαν επίσης μαύροι και γκρίζοι, αλλά είναι αμφίβολο να προέρχονται όλοι από την ελληνική ύπαιθρο καθώς εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός των ζώων στην Ελλάδα φτάνει τους 700.
Οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή μιας διεθνούς μεταφορικής εταιρείας ?????? με κινεζική έδρα. ?????? Υπολογίζεται ότι το φορτίο είχε πραγματική αξία γύρω στα 250.000 ευρώ.
Πηγή:Tvxs
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: