Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Εμπορικός Πόλεμος Ευρώπης Κίνας . Αιτία τα φωτοβολταϊκά

Έκτακτη σύνοδο για τη διένεξη Ε.Ε.-Κίνας ζητεί η Γαλλία

Τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητεί ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να συζητηθεί η εμπορική διένεξη των Βρυξελλών με την Κίνα που απειλεί τους εξαγωγείς γαλλικών κρασιών.
Μετά την απόφαση της Κομισιόν να επιβάλει φόρους στα κινεζικά ηλιακά πάνελ, το Πεκίνο απάντησε σήμερα ξεκινώντας διαδικασία αντιντάμπινγκ για τα κρασιά που εισάγει από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που πυροδότησε ανησυχίες για «εμπορικό πόλεμο» μεταξύ της Κίνας και της Γηραιάς Ηπείρου.
«Η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε μια διαδικασία αντιντάμπινγκ για τα κρασιά της Ε.Ε.», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ ανέφερε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι ο πρόεδρος είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως οι 27 θα πρέπει να συναντηθούν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν αναπροσανατολίσει την πολιτική διαπραγματεύσεών τους προς μια «αρχή της αμοιβαιότητας», η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι αυτό προϋποθέτει «μια κάποια αντίληψη δικαιοσύνης στις εμπορικές συναλλαγές μας».
Γι’ αυτό, πρόσθεσε, απαιτείται να υπάρχει «μια συνοχή μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στα θέματα εμπορικών διαπραγματεύσεων» δεδομένου ότι, όπως είπε ο Ολάντ, «σύντομα θα εμφανιστούν και άλλα ζητήματα, όπως η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, στην οποία οι 27 θα πρέπει επίσης να απαντήσουν με ενιαία φωνή».
Ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας Στεφάν Λε Φολ διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι τα ευρωπαϊκά κρασιά δεν επιδοτούνται κατά την εξαγωγή τους. «Αυτή είναι η γεωργική και αμπελουργική ευρωπαϊκή πολιτική σήμερα: δεν υπάρχει καμία εξαγωγική επιδότηση», είπε ο υπουργός μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες την επιβολή δασμών στους κινεζικούς φωτοβολταϊκούς συλλέκτες, παρά τους δισταγμούς πολλών χωρών της Ε.Ε. και τους φόβους για εμπορικά αντίποινα από την Κίνα.
Η Κομισιόν αποφάσισε να επιβάλει από τις 6 Ιουνίου δασμούς κατά 11,8%, οι οποίοι θα αυξηθούν στο 47,6% δυο μήνες αργότερα εάν η Επιτροπή δεν καταλήξει σε μια συμφωνία με το Πεκίνο.
Πηγή:
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: