Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΟΛΠ: Περί της …πεζογέφυρας (Απάντηση)

Η πλατεία Λουδοβίκου στον ΗΣΑΠ
Με αφορμή άρθρο που δημοσιεύθηκε σε ημερήσια πρωϊνή εφημερίδα για το πρόβλημα λειτουργίας της πεζογέφυρας στο λιμάνι του Πειραιά ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ Παναγιώτης Πετρουλής έστειλε την ακόλουθη επιστολή-απάντηση:
«Υπήρξε πράγματι στις αρχές του περασμένου μήνα κάποιο τεχνικό πρόβλημα με την λειτουργία της πεζογέφυρας το οποίο και άμεσα διορθώθηκε. Ο ΟΛΠ διαθέτει σε καθημερινή βάση και σε 3 βάρδιες τεχνικό προσωπικό για την ομαλή λειτουργία από το πρωί μέχρι τη 1:00 το βράδυ οπότε και λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα.
Επίσης ο ΟΛΠ το 2012 
  • α) επεξέτεινε τον προβλήτα πρόσδεσης πλοίων στο λιμένα Αλών (έναντι Ηλ.Σταθμού),
  • β) έβαψε και συντήρησε όλες τις προβλήτες του κεντρικού λιμένα,
  • γ) φύτεψε 1.200 φυτά , 
  • δ) εγκατέστησε πλήρες δίκτυο συλλογής λυμάτων σε όλο το λιμάνι,
  • ε) τοποθέτησε επιπλέον χημικές τουαλέτες σε όλους τους χώρους αναμονής επιβατών όπου κρίθηκε αναγκαίο.
Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα των υπαίθριων χώρων (προβλητών, αιθουσών, τουαλετών και λοιπών χώρων) καθώς και των θαλάσσιων, αυτή έχει ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού σε εξειδικευμένες εταιρείες, οι οποίες σε καθημερινή βάση διαθέτουν προς τούτο, ειδικά τη θερινή περίοδο, επιπλέον προσωπικό και μέσα.
Ειδικά για την πεζογέφυρα προκύπτει κατά καιρούς λειτουργικό πρόβλημα που οφείλεται στο πάτημα του κόκκινου κουμπιού ασφαλείας από περαστικούς, γεγονός το οποίο αντιμετωπίζεται με τη συνεχή παρουσία τεχνικών στην πεζογέφυρα.
Το θέμα του πεζόδρομου και της πλατείας στον Ηλεκτρικό Σταθμό δεν είναι αρμοδιότητα του ΟΛΠ, τα δε θέματα τάξης και ασφάλειας είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας.
Με δεδομένο ότι στο κεντρικό λιμάνι διακινούνται 15 εκατ. επιβάτες χάριν στις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος και του ΟΛΠ ακόμα και σε στιγμές εποχικού φόρτου δεν παρατηρούνται προβλήματα παλαιότερων εποχών.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαΐκή Ένωση Λιμένων ESPO με πιστοποιητικό των Lloyd’s Register ανακήρυξε το λιμάνι του Πειραιά ως οικολογικό Λιμάνι Ecoport το οποίο αποτελεί και το μοναδικό μεγάλο Ecoport Λιμάνι της Μεσογείου».
Πηγή: MariNews
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709