Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

X-ray στα λιμάνια

Συζητούν γ.γ. Ναυτιλίας και Εμπορικός Σύλλογος για την πάταξη του παρεμπορίου

Η τρίτη κατά σειρά συνάντηση μεταξύ γ.γ. ναυτιλίας και εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά  που έγινε στα πλαίσια της ευρείας διαβούλευσης και συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων και ενδιαφερόμενων φορέων, για την πάταξη της μάστιγας του λαθρεμπορίου, του παρεμπορίου και της παραοικονομίας, οδηγεί όπως όλα δείχνουν στην υιοθέτηση της τοποθέτησης συστημάτων ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ στα Λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα σε δελτίο Τύπου του ΕΣΠ που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μετά τη συνάντηση αναλυτικά αναφέρονται τα εξής : «Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ.κ. Γ. Ζησιμάτος και Θ. Καπράλος αντίστοιχα με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Ν. Λύτινα και εκπροσώπους της εταιρείας «Rapiscan Systems».
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς η διενέργεια σύγχρονων ελέγχων στα τελωνεία μέσω ειδικών αψίδων scanner στις πύλες εισόδου της χώρας, θα καταστήσει δυνατή την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του εξελισσόμενου φαινομένου, που εξουθενώνει οικονομικά το νόμιμο εμπόριο, στερώντας από τα δημόσια ταμεία πολύτιμα έσοδα, απειλώντας ταυτόχρονα τη δημόσια υγεία.
Αναμένουμε να τεθεί το συντομότερο σε εφαρμογή το νέο ηλεκτρονικό σύστημα των τελωνείων, για την οριστική εξάλειψη των δικτύων διακίνησης προϊόντων απομιμήσεων και την αποκόμιση όλων των σημαντικών οφελών που θα προκύψουν όσον αφορά στη διασφάλιση του εισοδήματος του καταναλωτή, στην προστασία του μικρομεσαίου επιχειρηματία και στην μεγιστοποίηση των δημοσίων εσόδων».
Πηγή:PortNet
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709