Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινούν οι εργασίες ανασκαφής στο Φάληρο για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η εκσκαφή για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και 
της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Στόχος είναι η κατασκευή του έργου να ξεκινήσει την άνοιξη του 2012 και να ολοκληρωθεί το 2015, οπότε και θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο.
Η αρχική δέσμευση για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» θα αποφέρει 1 δισ. ευρώ οικονομικής δραστηριότητας, ενώ 1.500 με 2.400 άτομα θα απασχολούνται ετησίως για την υποστήριξη της κατασκευής του.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει αναλάβει να καλύψει το συνολικό κόστος της κατασκευής και του εξοπλισμού για το Κέντρο Πολιτισμού, το οποίο υπολογίζεται στα 566 εκατομμύρια ευρώ.
Τα τελικά αρχιτεκτονικά σχέδια είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Ιούνιο από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, ο οποίος είχε παρουσιάσει το όραμά του για τη δημιουργία στο Δέλτα Φαλήρου ενός προορισμού παιδείας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, παράλληλα με τη λειτουργία ενός πάρκου σχεδόν 1.000 στρεμμάτων.
Οι τεχνικές μελέτες για το πάρκο αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2012, ώστε τον Σεπτέμβριο του 2012 να δημοπρατηθεί το έργο. Η ανάδειξη αναδόχου αναμένεται τον Ιανουάριο του 2013.
Πηγή:in.gr
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709