Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Απελευθέρωση των φορτηγών από 1-1-12

Ο υπουργός μάς αιφνιδίασε» δηλώνουν οι μεταφορείς
Την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και των βυτιοφόρων Δ.Χ. από την 1η Ιανουαρίου 2012 δρομολόγησε η κυβέρνηση.
Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, ορίζεται ότι η μεταβατική περίοδος για την απελευθέρωση των φορτηγών και των βυτιοφόρων Δ.Χ. λήγει την 1η Ιανουαρίου 2012, αντί της 30ής Ιουνίου 2013 που προέβλεπε ο σχετικός νόμος.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», με δεδομένη την επίσπευση της μεταβατικής περιόδου, καταργείται και η διάταξη που προέβλεπε τη σταδιακή απομείωση της αξίας των αδειών έως τις 30 Ιουνίου. Ωστόσο δεν αποσαφηνίζεται το ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλουν οι μεταφορικές εταιρείες προκειμένου να λάβουν νέα άδεια ΦΔΧ ή βυτιοφόρου Δ.Χ.
Προκειμένου η πλήρης απελευθέρωση του κλάδου να ισχύσει αμέσως από τη νέα χρονιά, θα πρέπει η ΚΥΑ που θα ορίζει το κόστος απόκτησης άδειας να εκδοθεί πριν από το τέλος του έτους.
Αιφνιδιασμένοι από την κατάθεση της τροπολογίας δηλώνουν οι μεταφορείς.
« Άλλα είχαμε συμφωνήσει με τον υπουργό και άλλα έκανε. Συζητούσαμε να βρούμε μια λύση μετά τις γιορτές και εκείνος μας αιφνιδίασε» λέει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Δ.Χ.
Πηγή:Το Βήμα
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων.
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709