Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΠ: Συναντήσεις της διοίκησης με κινέζους για το πρόγραμμα επενδύσεων

Με εκπροσώπους της Global Business Development και τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας της Κορέας στην Αθήνα, συναντήθηκαν χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης και στελέχη του οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, στις συναντήσεις αυτές έγιναν ενημερώσεις σχετικά με τη νέα μετοχική σύνθεση της εισηγμένης εταιρείας καθώς και για τα έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα.
Σαγκάη
Εξάλλου την επόμενη Δευτέρα θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΟΛΠ αντιπροσωπία του Γραφείου Λιμενικών Υποθέσεων του Δήμου Σαγκάης. Το βασικό ενδιαφέρον της κινεζικής αντιπροσωπίας, με βάση τον ΟΛΠ, εστιάζεται στη λειτουργία των πολυτροπικών μεταφορικών δυνατοτήτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη λειτουργία του λιμένα του Πειραιά από κοινού με άλλα λιμάνια.
Seatoland
Χθες, στο μεταξύ, στα γραφεία του οργανισμού έγινε η τέταρτη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου Seatoland.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη στρατηγικών σχεδίων δράσης με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας και την καλύτερη διασύνδεση των λιμένων με την ενδοχώρα μέσω έργων υποδομής, αλλά και μέσω δημιουργίας δικτύων με παράλληλη ενσωμάτωση περιβαλλοντικών δράσεων σε λιμενικές δραστηριότητες. Στην τέταρτη συνάντηση συζητήθηκαν τεχνικά θέματα σχετικά με την πορεία του έργου και παρουσιάστηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη νέων δικτύων και διαδρομών, αλλά και τη βελτίωση των υφιστάμενων για τη διασύνδεση των λιμένων με την πόλη και την ενδοχώρα.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΛΠ, ο οργανισμός στοχεύει στην υλοποίηση νέων τεχνικών υποδομών δικτύων μεταφοράς και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων για την ασφαλή διακίνηση των επιβατών εντός του λιμένα καθώς και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην πόλη.
Πηγή:Ημερησία
Αναδημοσίευση:Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων.
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com