Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις των λιμενεργατών στον Πειραιά

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι λιμενεργάτες στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ζώνης του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (International Dockworkers Council-IDC και εδώ το άρθρο της LIM LOUISA εδώ παλαιότερο άρθρο της Ίδιας σχετικά με την κατάσταση στό λιμάνι της Cosco ) ,στο Helsinborg της Σουηδίας για πανευρωπαϊκή δράση στα ευρωπαϊκά λιμάνια με στόχο την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται από τους ευρωπαίους λιμενεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά εκφράζοντας, όπως λένε, την ανησυχία τους για την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων μετά την παραχώρηση των προβλητών 2 &3 στην COSCO (ΣΕΠ).
Η Πανευρωπαϊκή Ημέρας Δράσης θα είναι η Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση δίωρης στάσης εργασίας σε όλα τα λιμάνια της Ευρώπης όπου οι εργαζόμενοι είναι μέλη του IDC.
Στον Πειραιά τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ενωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και συνέντευξη Τύπου.
Ειδικότερα το πρόγραμμα των δράσεων που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη είναι:
07:00 - 10:00 Στάση Εργασίας
08:00 - 10:00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά
13:00 Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων στα κεντρικά του ΟΛΠ, Ακτή Μιαούλη 10.
Πηγή: Το Βήμα
Αναδημοσίευση:Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων.
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com