Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Τα βρήκαν οριστικά !!

Προσυπογράφηκε πρακτικό Φιλικής Διευθέτησης μεταξύ ΟΛΠ - ΣΕΠ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και προσυπογράφηκε το Πρακτικό Διαδικασίας Φιλικής Διευθέτησης επί θεμάτων της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του ΟΛΠ Α.Ε. και της ΣΕΠ Α.Ε.
Το κείμενο του Πρακτικού συνυπογράφτηκε για τον ΟΛΠ Α.Ε. από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Ανωμερίτη και για τη ΣΕΠ Α.Ε. από τον captain Fu Chengqiu.
Το Πρακτικό θα υποβληθεί στο εποπτεύον Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας μαζί με το σχέδιο αναδιατυπώσεων της Σύμβασης Παραχώρησης, ώστε το τελικό κείμενο να τεθεί υπόψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η Σύμβαση Παραχώρησης αποτελεί Νόμο (Ν. 3755/2009).
Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, γιατί χωρίς προσφυγές σε Διαιτησίες και Δικαστήρια, επέλυσαν θέματα με αμοιβαία κατανόηση και προς το συμφέρον των δύο πλευρών, θέματα τα οποία προέκυψαν από τη συγκυρία, ασάφειες και διαφορετικές απόψεις επί της εφαρμογής ορισμένων συμβατικών ρυθμίσεων.
Από την αμοιβαία αποδοχή επίλυσης των τεθέντων θεμάτων, δεν αλλάζουν τα συνολικά οικονομικά μεγέθη της Σύμβασης Παραχώρησης και τα ετήσια ανταλλάγματα της ΣΕΠ Α.Ε. προς τον ΟΛΠ Α.Ε. Η εκτέλεση των έργων του Προβλήτα ΙΙΙ θα ξεκινήσει κανονικά την 01.10.2011 με νέο χρονοδιάγραμμα σταδιακής λειτουργίας των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ. Ρυθμίσθηκαν επίσης τα θέματα που προέκυψαν από τη νομική διάσταση της έννοιας “ανωτέρα βία” και επελύθησαν τα θέματα συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ, ΣΕΠ και MSC.
Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης “σε μια μακρόχρονη σύμβαση συνεργασίας, 35ετούς μάλιστα διάρκειας, όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία επί Συμβάσεων Παραχωρήσεων, πολλές φορές τίθενται θέματα προσαρμογών και ερμηνειών. Χαιρόμαστε, γιατί στην πρώτη περίοδο και επί διαφορετικών προσεγγίσεων, επιλέξαμε τη διαδικασία της φιλικής διευθέτησης, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. ”
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. επικύρωσε το Πρακτικό Φιλικής Διευθέτησης.
Πηγή: MariNews
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων. http://www.ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: