Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΥΛΕ: Ερωτήματα για την προβλήτα Ι του ΟΛΠ

Θέμα επιβίωσης της προβλήτας Ι του Σ.ΕΜΠΟ που ελέγχει ο ΟΛΠ θέτει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και κάνει λόγο για συνεχή υπονόμευση της επιβίωσης και πολύ περισσότερο της ανάπτυξης του ΟΛΠ.
«Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ βλέπουν με απογοήτευση, αλλά και μεγάλη αγανάκτηση τη συνεχή υπονόμευση της επιβίωσης και πολύ περισσότερο της ανάπτυξης του ΟΛΠ. Αντιλαμβάνονται και ανησυχούν βάσιμα ότι όλα υποτάσσονται στις επιδιώξεις της COSCO, η οποία εκτός από τις διακηρύξεις της για επενδύσεις αυτό που κάνει είναι ο έλεγχος και η εκμετάλλευση του εισαγωγικού και εξαγωγικού φορτίου της χώρας και η προσπάθεια μετατροπής του Προβλήτα Ι σε δική της "αυλή"», επισημαίνει η ΟΜΥΛΕ και προσθέτει:
«Καλούμε τη διοίκηση του ΟΛΠ και τα ανώτερα στελέχη του να υποστηρίξουν με σθένος τα συμφέροντα, την επιβίωση και την προοπτική του Οργανισμού. Να αντιμετωπίσουν τις αυθαίρετες, προκλητικές και εξωπραγματικές απαιτήσεις της COSCO -ΣΕΠ. Αυτό είναι το χρέος τους, αυτή είναι η υποχρέωσή τους και από πολιτικής και από νομικής πλευράς".
Τα ερωτήματα
Η ΟΜΥΛΕ θέτει προς τη διοίκηση του ΟΛΠ και την ελληνική κυβέρνηση μια σειρά ερωτημάτων προς απάντηση:
«-Ποιος ο ρόλος του Προβλήτα Ι του ΟΛΠ; Υπάρχει πολιτική ανάπτυξής του στο πλαίσιο του νέου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος ή θα αποτελέσει παράρτημα του Προβλήτα ΙΙ (ΣΕΠ), όπως προφανώς είχε σχεδιαστεί και επιθυμεί διακαώς η COSCO;
-Ποιος επέβαλε το Σάββατο 2.10.2010 να διακοπεί η λειτουργία του Προβλήτα Ι (ΟΛΠ), επειδή η COSCO οργάνωνε πανηγύρι στο δικό της επιχειρησιακό χώρο (Προβλήτας ΙΙ - ΣΕΠ);
-Δικαιούται ο ΟΛΠ να αναζητήσει πελάτες, να κλείσει συμφωνίες συνεργασίας ή όλα αυτά τίθενται υπό την έγκριση της COSCO;
-Έχει το δικαίωμα ο ΟΛΠ να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, όπως τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό ή θα πρέπει να ασκεί πολιτική υπό τους περιορισμούς και το ασφυκτικό πλαίσιο που θέτει η COSCO;».
Πηγή: MariNews
Αναδημοσίευση Σχόλιο: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνιστήςhttp://www.ektelonismos.com 
"Παιδιά πολύ σωστά αν και ρητορικά τα ερωτήματα σας , το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, Οι Κινέζοι που εξελίσσονται σε σωτήρες της Χώρας μας , και δικαίως , έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι , δηλαδή μας εκβιάζουν τόσο όμορφα , μας σφάζουν τόσο γλυκά με το βαμβάκι, που θα μας ξεβρακώσουν και θα πούμε και ευχαριστώ. Ο ΟΛΠ και η διοίκηση του έπραξε πολύ σωστά , 'επένδυσε στον Προβλήτα Ι , του έδωσε αξία περισσότερη απ' ότι όταν ήταν οικόπεδο (Προστιθέμενη Αξία) , και κατόπιν θα τον μοσχοπουλήση  (τον Προβλήτα Ι), διότι δεν θα αντέξει τον ανταγωνισμό. "

1 σχόλιο:

oceanos είπε...

Βάλαμε πλάτη για να δουλέψει η νέα προβλήτα ,να διορθωθούν ατέλειες και διάφορα προβλήματα και όταν είναι έτοιμος χωρίς αρρώστιες θα μπει το πωλητήριο.
Ή μήπως πουλήθηκε και είμαστε εργαζόμενοι με κοντινή ημερομηνία λήξεως;