Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Εντοπισμός αποθήκης με εμπορεύματα - «μαϊμού»

Η αποθήκη εκτιμάται ότι είναι
ίσως η μεγαλύτερη που
έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα στην
Αθήνα με παράνομα προϊόντα.
 Σοβαρό πλήγμα στο παρεμπόριο θεωρείται από την αστυνομία ο εντοπισμός αποθήκης με χιλιάδες εμπορεύματα - «μαϊμού», η οποία καταλάμβανε ένα διώροφο νεοκλασικό κτήριο στην οδό Κολωνού16 στο κέντρο της Αθήνας.
Από την αποθήκη αυτή προμηθεύονταν εμπορεύματα δεκάδες αλλοδαποί μικροπωλητές, οι οποίοι στη συνέχεια τα πωλούσαν σε πεζοδρόμους διαφόρων περιοχών της πρωτεύουσας.
Μέσα στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες κούτες με τσάντες, γυαλιά ηλίου, ρολόγια και άλλα εμπορεύματα. Δεν βρέθηκαν όμως οι εγκέφαλοι του κυκλώματος οι οποίοι αναζητούνται. Η καταμέτρηση των εμπορευμάτων σταμάτησε χθες, ενώ εκτιμάται ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα χρειαστούν περισσότερες από τρεις ημέρες. Η έρευνα στην αποθήκη, που λειτουργούσε περίπου ένα χρόνο, έγινε παρουσία εισαγγελέα από μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, του ΣΔΟΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα που διακινούσε όλα αυτά τα προϊόντα είχε οργανώσει ένα πολύ καλό σύστημα ασφάλειας στο κτήριο, με ηλεκτρονικές κάμερες, πόρτες ασφαλείας και συρόμενους τοίχους. Μέσω του κλειστού κυκλώματος οι εγκέφαλοι ήλεγχαν το ποιος ήταν έξω από το κτήριο και όταν βεβαιώνονταν ότι ήταν γνωστός τους που πήγαινε να προμηθευτεί τα προϊόντα - «μαϊμού», άνοιγαν τις πόρτες. Οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αστυνομίας εκτιμούν ότι η αποθήκη αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί έως τώρα στην Αθήνα με παράνομα προϊόντα.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί , http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: