Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Εφτασαν οι νέες γερανογέφυρες της Cosco

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν «μπει» στην παραγωγή οι τρεις πρώτες γερανογέφυρες Super Post Panamax που έφτασαν χθες στον προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων για λογαριασμό της ΣΕΠ Α.Ε. (Cosco).

Εκσυγχρονίζεται εξ ολοκλήρου ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά, αφού μετά τις γερανογέφυρες που έχει παραλάβει και λειτουργεί ήδη στον προβλήτα Ι ο ΟΛΠ , χθες έφτασαν στο λιμάνι οι τρεις πρώτες γερανογέφυρες Super Post Panamax που θα στηθούν στον προβλήτα ΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ για λογαριασμό της ΣΕΠ Α.Ε. (Cosco Pac).
Στον προβλήτα ΙΙ θα εγκατασταθούν έξι συνολικά γερανογέφυρες, συνολικής αξίας σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» περίπου 40 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη επτά που θα εγκατασταθούν μέχρι το τέλος του 2015 στον προβλήτα ΙΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ που θα κατασκευαστεί από το μηδέν. Οι νέες γερανογέφυρες, είναι ήδη συναρμολογημένες και θα τοποθετηθούν στη δυτική πλευρά του Προβλήτα ΙI.
Η διαδικασία εκφόρτωσής τους θα ξεκινά σήμερα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την 14 Σεπτεμβρίου 2010. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει η ΣΕΠ πριν από την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη θα δοθούν στην παραγωγή, αυξάνοντας δραστικά τις δυνατότητες του προβλήτα ΙΙ, που όμως ήδη μέσα σε τρεις μήνες έχει αυξήσει συνεχώς την παραγωγικότητά του. Σημειώνεται ότι από αρχές Σεπτεμβρίου ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος στη ΣΕΠ ο Capt. Fu Cheng Qiu.
Τεχνικές προδιαγραφές
Οι τρεις γερανογέφυρες έχουν δυνατότητα ανύψωσης 43 μέτρων, δυναμικότητα 65 τόνους και 65 μέτρα πρόβολο ικανό να εξυπηρετήσει μέχρι και 23 εμπορευματοκιβώτια σε πλάτος. Χρήστες του λιμανιού εκτιμούν ότι οι νέες γερανογέφυρες σε συνδυασμό με το βύθισμα των 16,5μ. στον προβλήτα, παρέχουν στη ΣΕΠ τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τα μεγαλύτερα πλοία εμπορευματοκιβωτίων που δραστηριοποιούνται σήμερα τα οποία μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 15.000 teus.
Πηγή:Ναυτεμπορική
Σχόλιο: Εν μέσω κρίσης της παγκόσμιας οικονομίας , και δει στην χώρα μας , οι μόνοι που κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς επενδύσεων είναι οι Κινέζοι της Cosco . Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται.
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων, http://www.ektelonismos.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε κουρτεση σχολιαστε και τις εργασιακες σχεσεις που επικρατουν στην ΣΕΠ.
Θεωρητε σωστο να εργαζωνται με 40 ευρω την ημερα εργαζωμενοι, και για 12 ημερες τον μηνα?
Ημουν σ αυτην την περιβοητη εταιρια για ενα μολις μηνα και πιστεψτε με
δεν θα ηθελα να ξαναβρεθω στην αναγκη να τους ξαναχτυπησω την πορτα.