Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Φορτηγά έτοιμα για όλα

Κλίμακώνεται και πάλι η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης και του κλάδου των μεταφορέων, με την αγορά να κινδυνεύει να παραλύσει για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών


Οι περίπου 32.000 μεταφορείς, οι οποίοι δεν πείστηκαν από τις προθέσεις της κυβέρνησης για φορολογικά, αναπτυξιακά και συνταξιοδοτικά κίνητρα, απειλούν να παραδώσουν κλειδιά και οχήματα στο υπουργείο Υποδομών ή τις Νομαρχίες από την επόμενη εβδομάδα, αν δεν υπάρξουν αλλαγές και επί του νομοσχεδίου.
Η σκληρή στάση επιβεβαιώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν η συνεδρίαση των εκπροσώπων του κλάδου από όλη την Ελλάδα που έγινε στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε νέες κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων αποφάσισαν να προχωρήσουν και πάλι σε παύση εργασιών, ενώ ετοιμάζονται για νέες μηχανοκίνητες πορείες στην πρωτεύουσα, ίσως ακόμη και την επόμενη Δευτέρα.
Αμέσως μετά, πάνω από 1.500 άτομα πραγματοποίησαν πορεία στην παραλιακή οδό Νίκης στη Θεσσαλονίκη, με κατάληξη το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Σκοπός τους ήταν να επιδόσουν ψήφισμα στον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης, που διαμένουν εκεί για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Οι μεταφορείς εκτιμάται ότι θα παρακάμψουν τις νομικές κυρώσεις από την επιστράτευση, με μαζική παράδοση των οχημάτων τους στις κατά τόπους Νομαρχίες ή και το υπουργείο.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση, η οποία δεν αναμένεται να άρει την επιστράτευση πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση χωρίς αλλαγές: "Η κοινωνία δεν εκβιάζεται", επανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο υπ.Υποδομών, Δ. Ρέππας, ο οποίος έχει διαμηνύσει στους μεταφορείς πως, αν προβούν σε νέες κινητοποιήσεις, θα καταργήσει με τροπολογία την τριετή μεταβατική περίοδο και θα προχωρήσει σε άμεσο άνοιγμα του επαγγέλματος.
Πηγή:Εθνος
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων. http://www.ektelonismos.com
Σχόλιο: Καλή δύναμη συνάδελφοι, Γλυτώσαμε απο τις απεργίες του λιμανιού , μας βρήκαν τα φορτηγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: