Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ενεργοποιήθηκαν οι θυγατρικές του ΟΛΠ

Αεροφωτογραφία του Εμπορευματικού Θριασίου οπως είναι τώρα.

Με τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων και τη συγκρότηση σε σώμα των διοικητικών τους συμβουλίων, ενεργοποιήθηκαν οι δύο θυγατρικές εταιρείες του ΟΛΠ Α.Ε., μία για τη ναυπηγοεπισκευαστική και μία για τις συνδυασμένες μεταφορές
Ναυπηγοεπισκευή: Στην εταιρεία Ναυπηγοεπισκευαστικές Υπηρεσίες ΟΛΠ Α.Ε. και το διακριτικό τίτλο ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε., πρόεδρος της εταιρείας θα είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης. Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο μηχανολόγος - μηχανικός Απόστολος Σίγουρας, με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων και έργων και συστημάτων ανασχεδιασμού στρατηγικής.
Συνδυασμένες μεταφορές: Στην «Εταιρεία Συνδυασμένων Μεταφορών και Διαχείρισης Εμπορευμάτων» με το διακριτικό τίτλο Logistics ΟΛΠ Α.Ε., πρόεδρος της εταιρείας θα είναι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε., Νίκος Μουστάκης, και διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Νικολούλιας, μηχανολόγος μηχανικός, ανώτατο στέλεχος διοίκησης ξένων εταιρειών. Ως μέλη του δ.σ. ορίσθηκαν ο Γαβριήλ Καράκος, διευθυντής προμηθειών ΟΛΠ Α.Ε., ο Κωνσταντίνος Προβατόπουλος, σύμβουλος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, η Ισμήνη Βαλσάμη, διεθνολόγος, ο Νίκος Νάκης, δικηγόρος και ο Θανάσης Κοΐνης, επιστήμων πληροφορικής. Και οι δύο εταιρείες θα εγκατασταθούν προσωρινά στα κτήρια του ΟΛΠ Α.Ε., μέχρι την οριστικοποίηση των τελικών επιχειρησιακών τους σχεδίων. Οπως τόνισε στη γενική συνέλευση ο Γιώργος Ανωμερίτης, «η δημιουργία της Logistics ΟΛΠ Α.Ε. αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη του ΟΛΠ Α.Ε. και των επιχειρήσεων του κλάδου στον ευρύτερο χώρο του λιμανιού και των θαλάσσιων μεταφορών, ιδιαίτερα όταν στα σχέδια του ΟΛΠ Α.Ε. είναι και η συμμετοχή του σε μεγάλες, σύνθετες εταιρείες διαχείρισης εμπορευματικών κέντρων, όπως π.χ. το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο. Απέναντι σε λογικές συρρίκνωσης, η διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. επιλέγει αποφάσεις διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του ΟΛΠ Α.Ε.».
Πηγή:Ναυτεμπορική
Μερική Αναδημοσίευση , Φωτο: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων. http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: