Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Η Κίνα θα ρίξει δισεκατομμύρια στην Ελλάδα

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η επιλογή της Κίνας να επενδύσει στην Ελλάδα, και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, και η υπογραφή των συμφωνιών "ανακούφισαν κάπως" την ελληνική κυβέρνηση, αφού ήρθαν μετά τη νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's


Με τίτλο "Η Κίνα θα ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα", η έγκυρη αυστραλιανή εφημερίδα «The Australian Financial Review» γράφει πως "η Κίνα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη βυθιζόμενη από τα υπερβολικά χρέη ελληνική οικονομία".
Το δημοσίευμα αναφέρει πως η επιλογή της Κίνας να επενδύσει στην Ελλάδα, και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, και η υπογραφή των συμφωνιών "ανακούφισαν κάπως" την ελληνική κυβέρνηση, αφού ήρθαν μετά τη νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's. Η αυστραλιανή εφημερίδα θεωρεί "έκπληξη" την υπογραφή των συμφωνιών, "δεδομένου πως η έως τώρα κινεζική παρουσία στην Ελλάδα, με την Cosco, μόνο εύκολη δεν ήταν". Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως έως πρόσφατα, οι Έλληνες "σταύρωναν" τον επικεφαλής της "Κόσκο" (Cosco), αλλά τώρα τον αποκαλούν χαϊδευτικά "Κάπτεν Γουέϊ". Στο δημοσίευμα δίνεται έμφαση στη δήλωση του Κινέζου αντιπροέδρου κ. Ζανγκ Ντεγιάνγκ, ο οποίος είπε ότι "η Κίνα είναι πεπεισμένη πως η Ελλάδα σίγουρα θα ξεπεράσει αυτές τις προσωρινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και η κινεζική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις κινεζικές, ισχυρές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα και να βρουν εμπορικούς εταίρους για επενδύσεις".
Πηγή:Ημερησία
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνιστής http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: