Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Μέσω Σκαραμαγκά και της έφεσης η αποσυμφόρηση του ΟΛΠ

Στην έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Πειραιά που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων έχει εναποθέσει τις ελπίδες η κυβέρνηση για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα λιμάνια και κυρίως σε αυτό του Πειραιά. Κύκλοι του ΥΕΝ επεσήμαναν στο axiaplus.gr , ότι τη φορά αυτή είναι αισιόδοξοι ότι το Δικαστήριο θα κρίνει παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων οι οποίοι απέχουν από υπερωρίες, αργίες και σαββατοκύριακα. Την αισιοδοξία τους τη στηρίζουν στο γεγονός ότι την ημέρα που συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά δεν είχε η πρόεδρος στα χέρια της τον νόμο για τα λιμάνια αφού δεν είχε ψηφιστεί. Τώρα που είναι νόμος του κράτους, όπως μας επεσήμαναν θα κατατεθεί και μέσα από τις διατάξεις του θα προκύψουν τα οφέλη και ι διασφαλίσεις που θα έχουν οι εργαζόμενοι μετά την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων
Ο Σκαραμαγκάς
Σύμφωνα με πληροφορίες του "axiaplus.gr" στο σχέδιο αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά από τα εμπορευματοκιβώτια θα χρησιμοποιηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα και μία έκταση που βρίσκεται μέσα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου, σε πρώτη φάση θα αποθέτουν τα άδεια κουτιά. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι εκείνη θα είναι στο τέλος η κερδισμένη στην υπόθεση των λιμανιών αφού δεν υπάρχουν περιθώρια πισωγυρίσματος γιατί στην περίπτωση αυτή θα χαθεί το τρένο της ανάπτυξης και του ανταγωνισμού.
Όσο αφορά στην τροφοδοσία της αγοράς κύκλοι του ΥΕΝ επισημαίνουν ότι έστω και με χαμηλότερους ρυθμούς προχωράει αφού " η στρόφιγγα δεν μπουκώνει". Και αυτό γιατί διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων γίνεται και μέσω άλλων λιμανιών όπως του Λαυρίου, του Αστακού και προσεχώς του Σκαραμαγκά, άλλα έρχονται οδικώς και το σύστημα κινείται. Βέβαια έχει ανέβει το κόστος μεταφοράς το οποίο θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές.
Πηγή:MarineNews.gr , axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: