Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Η Cosco επιταχύνει τις επενδύσεις στον Πειραιά

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2016 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΙΙΙ
 
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα έργα για την αναβάθμιση των υποδομών στους προβλήτες που διαχειρίζεται η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.
Όπως ανέφερε χθες ο Παναγιώτης Ψαλτάκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΚΑΛ, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, μέχρι τον Ιούλιο του 2016 αναμένεται να έχει παραδοθεί πάνω από το 70% του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ, ανεβάζοντας τη δυναμική, αλλά και την ταχύτητα εξυπηρέτησης που προσφέρει σήμερα η κινέζικη εταιρεία στους πελάτες της.
Ο εμπορικός διευθυντής του ΣΕΠ, της ελληνικής θυγατρικής της Cosco, τόνισε πως με τις επενδύσεις και τις πέντε σύγχρονες γερανογέφυρες που θα παραληφθούν το επόμενο διάστημα, το λιμάνι του Πειραιά από το 2017 θα είναι το μοναδικό στον κόσμο που θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα 5 πλοία- γίγας (άνω των 400 μέτρων), ενώ σημείωσε πως η χρηματοδότηση των έργων γίνεται τόσο με ιδίους πόρους όσο και με δανεισμό.
Όσον αφορά στη πώληση του ΟΛΠ, ο κ. Βαμβακίδης εκφράζει την δυσαρέσκεια των Κινέζων για την εξαίρεση της έκτασης στη Δραπετσώνα, ωστόσο δηλώνει πως ετοιμάζονται να καταθέσουν την δεσμευτική προσφορά τους στις αρχές Δεκεμβρίου.
Να σημειωθεί πως το λιμάνι του Πειραιά, μετά την έλευση της Cosco έχει καταγράψει ραγδαία πρόοδο στην παγκόσμια κατάταξη των λιμένων.
Σήμερα, βρίσκεται σήμερα στις τρεις πρώτες θέσεις των λιμένων της Μεσογείου, ενώ σύντομα θα περιληφθεί στην κορυφαία πεντάδα του κόσμου.
Πηγή:Ημερησία
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: