Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Τα δύο "πρόσωπα" του Πειραιά . Ένα αποκαλυπτικό άρθρο !!!

www.ektelonismos.com
 Η Cosco, που συνάντησε τόσα εμπόδια για την έλευση της στην Ελλάδα, πλέον ενισχύει τον ΟΛΠ με έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ !!!

Δύο διαφορετικοί κόσμοι συνυπάρχουν σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα γης. Οργανισμοί Λιμένος Πειραιώς και COSCO δουλεύουν δίπλα-δίπλα στον Πειραιά σταθμούς μεταφόριωσης εμπορευματοκιβωτίων, όχι μόνο με διαφορετικές επιχειρηματικές και πολιτισμικές νοοτροπίες, αλλά και με πολύ διαφορετικής προέλευσης αποτελέσματα.
Η θυγατρική της κινεζικής COSCO στην Ελλάδα, η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.), έχει εκτοξεύσει την κίνηση στους προβλήτες II και III, που η ίδια διαχειρίζεται, ενώ έχει φέρει στο λιμάνι κολοσσούς όπως τη ZTE Corporation, τη Huawei και τη Hewlett-Packard, οι οποίοι όχι μόνο εγκαθιστούν εδώ τα ευρωπαϊκά κέντρα διανομής τους, αλλά και δρομολογούν μεσοπρόθεσμα τη δημιουργία κέντρων συναρμολόγησης τελικών προϊόντων τους.
Η δραστηριότητα αυτή έχει αναστήσει και το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ, πάνω από όλα, έχει βάλει στον χάρτη και πάλι τον Πειραιά ως πύλη της Ευρώπης για τις προερχόμενες από την Ασία εισαγωγές και εμπόριο.
www.ektelonismos.comΤην ίδια ώρα, τα μεγέθη του ΟΛΠ σε επίπεδο κίνησης εμφανίζονται στάσιμα ή και συρρικνούμενα. Στην ετήσια έκθεση της ΟΛΠ Α.Ε., που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, γίνεται σαφές ότι η κινεζική εταιρεία απέδωσε, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, έσοδα ύψους 34,33 εκατ. ευρώ στην ελληνική εισηγμένη, (όποιος διαθέτει αναλυτικά  αυτά τα στοιχεία παρακαλώ να μας τα κοινοποιήσει ) σημαντικά αυξημένα σε σχέση με όλα τα προηγούμενα έτη και πολύ υψηλότερα από το ελάχιστο εγγυημένο τίμημα, βοηθώντας, έτσι, την ΟΛΠ να εμφανίσει καθαρά κέρδη της τάξης των 8,045 εκατ. ευρώ.
Η συνύπαρξη των δύο κόσμων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αποτυπώνεται όχι μόνο στις δραστηριότητες των εταιρειών, αλλά και στη φιλοσοφία των επικεφαλής τους.

Υ.Γ Σχόλιο : Το τέως Λιμάνι του ΟΛΠ απαξιώθηκε σκόπιμα όλα αυτά τα χρόνια , μέχρι να ωριμάσει η στιγμή για την πώληση του στούς Κινέζους . Τώρα επαναλαμβάνετε το ίδιο σκηνικό για το υπόλοιπο φιλέτο. !!!! 

Πηγή:www.capital.gr
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709


Δεν υπάρχουν σχόλια: