Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΣΔΟΕ: Μπλόκο σε νταλίκες απο την Αλβανία !!

Εκτελωνισμοί Πειραιά :Κολώνης Αγγελος Κουρτέσης Αλέξανδρος
Τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχουν εξαπολύσει στην κυριολεξία ανθρωποκυνηγητό και οι έλεγχοι στην Εθνική Οδό Άρτας Αντιρρίου συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Νωρίτερα και στη διάρκεια της μέρας εντοπίστηκαν έντεκα συνολικά νταλίκες με Αλβανικές πινακίδες να μεταφέρουν εμπορεύματα πολύ περισσότερα από κείνα που αναγράφονταν στα παραστατικά τους.
Οι περισσότερες από τις νταλίκες αυτές μετέφεραν καυσόξυλα, μία ήταν φορτωμένη με πέτρα που προορίζονταν για οικοδομές, ενώ όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές ανάμεσα στα προϊόντα αυτά βρέθηκαν και μεγάλες ποσότητες με καλαμπόκι.
Πριν τον έλεγχο του ΣΔΟΕ οι νταλίκες είχαν περάσει τον τελωνειακό έλεγχο και είχαν σφραγίσει τα παραστατικά τους, γεγονός που αποδεικνύει την αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου. Αδυναμία που οφείλεται κατά βάση στην απουσία υλικοτεχνικής υποδομής. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τελωνεία δεν υπάρχει ούτε εδαφιαία πλάστιγγα.
Έτσι υπάρχει αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου, όπως επίσης υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να διαπιστωθεί με ακρίβεια το εμπόρευμα ή τι άλλο μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε αυτό που αναγράφουν τα παραστατικά.
Στα τελωνεία των ευρωπαϊκών χωρών αλλά ακόμη και της Τουρκίας τα φορτηγά και οι νταλίκες «σκανάρωνονται» κι έτσι αποτυπώνεται πλήρως η εικόνα του φορτίου.
Κάτι τέτοιο λοιπόν δεν συμβαίνει στα ελληνικά ούτε καν σε αυτά που κάνουν τον έλεγχο από την Αλβανία, όπου πολύ συχνά μεταφέρονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Τα φορτία που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ στην Άρτα ήταν περισσότερα από τα αναγραφόμενα ακόμη και κατά 30%, κοντά δηλαδή στους δέκα τόνους.
Η έρευνα του ΣΔΟΕ συνεχίζεται με σκοπό να εντοπιστούν και οι παραλήπτες των εμπορευμάτων αυτών προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων.
Πηγή:Hpeiros.gr
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: