Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Εκσυγχρονισμός των τελωνείων ενάντια στην Φοροκλοπή ..................

 "Εκσυγχρονισμός των τελωνείων ενάντια στην Φοροκλοπή  και το λαθρεμπόριο ....."
Την επιχειρησιακή αναβάθμιση των τελωνείων της χώρας και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών υπό το συντονισμό του υφυπουργού Γ.Μαυραγάνη.
Στόχος είναι τα τελωνεία να αποκτήσουν υποδομές αντίστοιχες των ευρωπαϊκών και να περιορισθεί το λαθρεμπόριο και η φοροκλοπή.
Ειδικότερα, στις αρχές του 2014 το υπουργείο Οικονομικών θα ενεργοποιήσει σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων στα τελωνεία 

  • Πατρών, 
  • Ηγουμενίτσας, 
  • Κακαβιάς, 
  • Ευζώνων, 
  • Δράμας, 
  • Σερρών και 
  • Ορεστιάδας.

Το σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων θα αποτελείται από υπερσύγχρονες κάμερες και αισθητήρες ελέγχου, αλλά και από ειδική υποδομή που θα καλύπτει τις ανάγκες καταγραφής, παρακολούθησης, και διασταύρωσης των στοιχείων των διερχόμενων από τα σύνορα τη χώρας οχημάτων.
Το ειδικό σύστημα θα συμβάλλει στις αυξημένες ανάγκες ελέγχου της εισόδου και εξόδου οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων, στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου προϊόντων, στην παρακολούθηση των ειδικών καθεστώτων κυκλοφορίας οχημάτων εντός της χώρας, στην παρακολούθηση των εμπορευμάτων που διακινούνται κάτω από ειδικό καθεστώς, αλλά και στη διασφάλιση της συνολικής παρακολούθησης διελεύσεων οχημάτων, από και προς τη χώρα, μέσω της ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων με άλλα σχετικά εθνικά συστήματα αλλά ενδεχόμενα και με πληροφοριακά συστήματα άλλων κρατών.
Σχόλιο ΑΚ: Λέτε ??? Να δούμε !! Πάντως μια και επικαλούνται την Ε.Ε : Εκεί Π.Χ στην Ολλανδία τα εισαγόμενα προϊόντα ελέγχονται σε ποσοστό 1% .
Δηλαδή στην Ελλάδα θα έχουμε μείωση στους Ελέγχους  !!!!  
Πηγή:Το Βήμα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com

Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: