Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Δυναμώνει το κίνημα για full time τελωνεία

Εκτελωνισμοί: Αλέξανδρος Κουρτέσης - http://www.ektelonismos.com
ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ


Πληθαίνουν διαρκώς τα αιτήματα φορέων και επιχειρηματιών για την επέκταση λειτουργίας των τελωνείων όλο το 24ωρο αλλά και τα Σαββατοκύριακα.
Μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη ότι το τελωνείο Ευζώνων μένει ανοιχτό μόνο 6 ώρες το Σάββατο εμποδίζοντας το τουριστικό ρεύμα από τις γειτονικές χώρες, ανάλογο αίτημα για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας όλων των τελωνείων έχουν καταθέσει κατ΄εξακολούθηση οι εξαγωγείς, αλλά και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τους.
Η ΟΦΑΕ ζητά τη λειτουργία των τελωνείων καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου 365 ημέρες τον χρόνο, κάτι που, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ισχύει σε όλο τον προηγμένο κόσμο.
Η Ομοσπονδία χαιρετίζει την απόφαση αυτό να συμβεί στον Πειραιά, αλλά επισημαίνει την ανάγκη να επεκταθεί και στα δύο τουλάχιστον βασικά σημεία εξόδου από την Ελλάδα, στον Προμαχώνα και τους Ευζώνους.
«Από εκεί εξάγεται η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών προϊόντων και αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους γιατί η πολιτεία δεν το πράττει. Και από ό,τι πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ, η απόφαση για τον Πειραιά ελήφθη ύστερα από απαίτηση της τρόικας, έπειτα από επιτόπια έρευνα που έκανε κλιμάκιό της», αναφέρει η ΟΦΑΕ..
Καταλήγοντας αναφέρουν ότι η στήριξη των εξαγωγών αποτελεί ή θα έπρεπε τουλάχιστον να αποτελούσε τον πρωταρχικό στόχο της πολιτείας, στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα.
Για τον λόγο αυτό η ΟΦΑΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία, ώστε όλοι οι φορείς που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην προώθηση των εξαγωγών να συγκροτήσουν «μέτωπο» και να θέσουν υπόψη της πολιτείας, όλα εκείνα τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την υλοποίησή τους, ζητώντας άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.
Σύμφωνα με την ΟΦΑΕ ένα ζήτημα που δεν έχει αντιμετωπιστεί με τη σοβαρότητα που απαιτείται είναι η διάθεση των αδειών διέλευσης τρίτων χωρών. Σήμερα αυτές διατίθενται από τα τελωνεία Ευζώνων, Δοϊράνης και Κήπων, με αποτέλεσμα πολλοί αυτοκινητιστές να αναγκάζονται να παρεκκλίνουν της διαδρομής τους για να την αποκτήσουν, αυξάνοντας χωρίς λόγο το κόστος αλλά και τον χρόνο μεταφοράς.
Εδώ Προηγούμενο άρθρο για το Ίδιο θέμα.
Πηγή:Ημερησία
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: