Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Το 2012 δεσμεύτηκαν από τα τελωνεία ρευστά διαθέσιμα ύψους 3,3 εκ.


Το ποιο κάτω δημοσίευμα της Express δεν απαντά σε ένα  ερώτημα που εύλογα δημιουργείται . Το νόμιμα εξαχθέν συνάλλαγμα ,  δηλαδή τα χρήματα που δηλώνονται κατά την αποστολή τους από τους αλλοδαπούς  , ελέγχεται για το πως  αποκτήθηκαν , και αν έχουν νόμιμα φορολογηθεί.?? Ακολουθεί το δημοσίευμα .

"ΣΤΟ συνολικό ποσό των 3.373.652,48 ευρώ ανέρχονται τα ρευστά διαθέσιμα που δεσμεύτηκαν από τις τελωνειακές αρχές της χώρας το ενδεκάμηνο του 2012. Από το ποσό αυτό, τα 2.203.680,18 ευρώ εντοπίστηκαν σε αλλοδαπούς.
Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, με το οποίο ενημερώνει ότι «η τελωνειακή υπηρεσία, στο πλαίσιο της υποβοήθησης και ενίσχυσης των τελωνειακών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης χρηματικών κεφαλαίων, έχει ήδη προγραμματίσει την εκπαίδευση ειδικών σκύλων ανιχνευτών ρευστών διαθεσίμων».
    Επιπλέον, ο κ. Μαυραγάνης διαβίβασε και παλαιότερο έγγραφο της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, στο οποίο διατυπώνεται η εκτίμηση ότι κατά το δεκάμηνο του 2012 οι εκροές με «νόμιμο» τρόπο εμβασμάτων μεταναστών ανήλθαν στο ποσό των 194.018.838 ευρώ. Στο έγγραφο αυτό που αναφέρεται στις μεθόδους αποστολής χρημάτων μεταναστών στο εξωτερικό επισημαίνεται ότι η εκροή χρημάτων από τη χώρα μας προς τρίτες χώρες αφορά κυρίως ασιατικές (Ιράκ, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν κ.λπ.) και αφρικανικές χώρες.
Οι εκροές γίνονται είτε με τον παράνομο τρόπο (κρυμμένα χρήματα σε φορτηγά, σε αποσκευές κ.λπ.) είτε με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με αποστολές εμβασμάτων μέσω επιχειρήσεων διαμεσολάβησης στη μεταφορά κεφαλαίων."
Η απάντηση δόθηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών των ΑΝΕΛ Γ. Δημαρά και Γ. Αβραμίδη.

Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: