Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Πάτρα: Παράδεισος παρεμπορίου - Έρχονται από Μπρίντεζι και Νάπολη


Σχόλιο: Το φαινόμενο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις  και αναμένεται το επόμενο διάστημα να λάβει ακόμη μεγαλύτερες . Ο λόγος δεν είναι μόνο η κρίση αλλά μια σειρά από πρόσφατα "Μέτρα" που έλαβε το Υπ.Οικονομικών "καταργώντας" στην ουσία  το επάγγελμα του  Εκτελωνιστού .  Εκτελωνισμοί......... πλέον, σύμφωνα με το νέο μνημονιακό φωτογραφικό Νόμο, θα μπορούν να διενεργούνται και από ανειδίκευτους και μη πτυχιούχους Υπαλλήλους εταιρειών . Εδώ η δημοσίευση του Blogg μας σχετικά με το θέμα.
Το δημοσίευμα
Σε… Παράδεισο για το παρ εμπόριο έχει μετατραπεί ολόκληρη η χώρα, με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά να αποτελούν τις κύριες πύλες εισόδου για τα παραποιημένα προϊόντα που έχουν ως κύρια χώρα προέλευσης την Κίνα αλλά και τα βασικά κέντρα διακίνησης τέτοιων εμπορευμάτων. Τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας είναι οι πρώτοι υποδοχείς αντίστοιχων φορτίων σε νταλίκες που προέρχονται κυρίως από το -προσφιλές για τους λαθρέμπορους- λιμάνι διαμετακόμισης της Νάπολης και δευτερευόντως από το Πρίντεζι της Ιταλίας.
Το φαινόμενο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, ενώ αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση και μειώνονται τα εισοδήματα των καταναλωτών, οι οποίοι ήδη στρέφονται συνειδητά σε προϊόντα αγνώστου προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή τιμή.
Επιπλέον, ξαναστήνεται επί ελληνικού εδάφους η «βιομηχανία» κατασκευής προϊόντων παραποίησης και απομίμησης, η οποία θα τροφοδοτεί όχι μόνο τις γειτονικές χώρες αλλά και τα ελληνικά καταστήματα, τις λαϊκές και τους πάγκους των παράνομων μικροπωλητών προκαλώντας συναγερμό στις αρμόδιες αρχές, ενώ ένας ακόμη δρόμος έχει ανοίξει τελευταία για τα κυκλώματα που θησαυρίζουν: τα σύνορα του Εβρου «σπάνε» καθημερινά και τεράστιες ποσότητες λαθραίων και απομιμητικών προϊόντων περνούν στη χώρα μας................
Συνέχεια στον Αγγελιοφόρο


Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: