Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Στο «σφυρί» ο... στοιχειωμένος πύργος του Πειραιά


Διακρίνονται: Το Ρολόι, η Παλιά αγορά,
Η Ράλλειος Η Αγία Τριάδα 
Σχόλιο του ιστολογίου: Ήμουν παιδί αμούστακο , που λέει και το τραγούδι , όταν ο τότε Δήμαρχος Σκυλίτσης διέλυσε τον Πειραιά και την τότε εικόνα που είχε  σαν πόλη . Ποιος δεν θυμάται το ρολόι , την παλιά αγορά  την Ράλλειο σχολή ? Για δεκαετίες έμειναν ανεκμετάλλευτα και στοιχειωμένα,  θυμίζοντας στους Πειραιώτες ,   την αλήστου μνήμης παρέμβαση του τότε Δημάρχου .
Τώρα τα κτίρια αυτά δημοπρατούνται για να εκμεταλλευτούν τουλάχιστον την δεσπόζουσα θέση τους , μιας και με την σημερινή τους εμφάνιση αλλοιώνουν την εικόνα του Πειραιά μας .

"Τη δημοπράτηση του έργου «Ανάπτυξη και αξιοποίηση πέντε ακινήτων του Δήμου Πειραιά μέσω σύμβασης παραχώρησης, χρήσης και εκμετάλλευσης» με προεπιλογή ενέκρινε, με απόφασή του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Στ. Καλογιάννης.
Ειδικότερα πρόκειται για:
- Το ακίνητο του πύργου Πειραιά, συνολικής δομημένης επιφάνειας 32.931 m2, που αναπτύσσεται σε 22 ορόφους και το οποίο είναι ημιτελές.
- Το ακίνητο της πρώην Ράλλειου σχολής, συνολικής δομημένης επιφάνειας 19.327 m2 , που αναπτύσσεται σε πέντε ορόφους και τρία υπόγεια από τα οποία λειτουργούν μόνο το ισόγειο και τα υπόγεια, ενώ οι υπόλοιποι χώροι είναι ημιτελείς.
- Το ακίνητο του κεντρικού Δημαρχείου Πειραιά, συνολικής δομημένης επιφάνειας 6.804 m2 , που αναπτύσσεται σε εννέα ορόφους και τρία υπόγεια.
- Το ακίνητο επί της οδού Ρετσίνα 45-47, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 10.517 m2 , εντός του οποίου υφίσταται διώροφο διατηρητέο κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.200 m2.
- Το ακίνητο επί της οδού Θηβών 50 και Φαλήρου, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 9.890 m2 , εντός του οποίου υφίσταται διώροφο κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 450 m2.
Με τη σύμβαση θα παραχωρείται η χρήση και εκμετάλλευση των παραπάνω ακινήτων για 40 έτη. Ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει την υποχρέωση αποπεράτωσης των ημιτελών κτιρίων, της κατασκευής και του εκσυγχρονισμού των υποδομών και εγκαταστάσεων καθώς και την αποκατάσταση του διατηρητέου κτίσματος."
Πηγή:Πρώτο Θέμα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: