Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΠ - COSCO: Καμιά πρόταση για 60% αντί ενός δις Ευρώ


Και η COSCO από την πλευρά της επιβεβαιώνει το σημερινό ρεπορτάζ του ΑΠΕ σύμφωνα με το οποίο τόσο ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά, όσο και το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνουν πως δεν υπάρχει καμιά πρόταση από την πλευρά του κινεζικού ομίλου για την εξαγορά του 60% του ΟΛΠ αντί του ένα δις Ευρώ.
Όπως αναφέρουν πηγές  από την πλευρά του κινεζικού ομίλου «δεν υπάρχει καμιά προσφορά και δεν γνωρίζουμε πως και από που προέκυψε το ποσό του ενός δις Ευρώ. Από την στιγμή κατά την οποία», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, «δεν γνωρίζουμε τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το θέμα των λιμανιών, αλλά ούτε και την διαδικασία μέσω της οποίας θα επιτευχθούν οι κυβερνητικοί στόχοι είναι πολύ νωρίς να συζητούμε για ποσοστά και νούμερα.
Σίγουρα», προσθέτουν, «η COSCO περιμένει πως οι απαιτήσεις της κυβέρνησης θα είναι υψηλές για τα λιμάνια, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα το δούμε όταν προκύψει και όχι τώρα. Σε κάθε περίπτωση μια οικονομική προσφορά τέτοιου επιπέδου είναι μια σύνθετη διαδικασία κατά την οποία πρέπει να υπολογίσει κάποιος πολλές παραμέτρους.
Αυτό που για εμάς έχει σημασία είναι πως γνωρίζει η κυβέρνηση τις προθέσεις μας, όπως επίσης γνωρίζει και το πως έχει εξελιχθεί η μέχρι τώρα επένδυση μας στο λιμάνι του Πειραιά», κατέληξαν.
Πηγή:TheSeaNation
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: