Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Σαρωτικές αλλαγές σε εφορίες, τελωνεία και ΣΔΟΕ


Σε αλλαγές κορυφής σε εφορίες, τελωνεία και ΣΔΟΕ προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να καταστεί αποτελεσματικότερος ο φορολογικός μηχανισμός και να προσαρμοστεί στους απαιτητικούς εισπρακτικούς στόχους του μνημονίου.
Αλλαγές πάντως που ήδη έχουν εγείρει σημαντικές αντιδράσεις από τα στελέχη του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, πολλά εκ των οποίων τις θεωρούν παράνομες και χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες αξιολογήσεις.
Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του υπουργείου, πρόκειται να μετακινηθούν από τις θέσεις τους πάνω από 160 διευθυντές, υποδιευθυντές και επόπτες του υπουργείου Οικονομικών, με κάποιους από αυτούς να διατηρούν τον βαθμό τους και άλλους να υποβαθμίζονται.
Την ίδια ώρα περί τα 20 νέα πρόσωπα πρόκειται να αναλάβουν νευραλγικές θέσεις στο ΣΔΟΕ και στον υπόλοιπο ελεγκτικό μηχανισμό, με πληροφορίες να εντάσσουν στους «μετακινήσιμους» ακόμη και τον διευθυντή του Σώματος κ. Νίκο Λέκκα, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει άλλο επιχειρησιακό πόστο.
Σημειώνεται, επίσης, ότι με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών Αρχών που θα επιλέγονται στο εξής στο πλαίσιο ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων θα δεσμεύονται με συμβόλαια αποδοτικότητας και τριμηνιαίους στόχους.
Η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων που θα έμεναν κενές μετά την επανεπιλογή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στο εξάμηνο χωρίς τη διενέργεια συνέντευξης στην περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν τουλάχιστον διετή ελεγκτική εμπειρία.
Η επιλογή μάλιστα θα πραγματοποιείται μέσω των ειδικών πινάκων των υποψηφίων που καταρτίζει ειδική επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα άσκησης των ειδικών καθηκόντων της κάθε θέσης.

Πηγή:Κέρδος
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: