Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοποριακή Πρόταση Των Εκτελωνιστών

Στα πλαίσια της σύγχρονης αντίληψης της εκπαίδευσης, και της  δια βίου μάθησης, οι εκτελωνιστές της Ομάδας Όστρια  έκαναν την ακόλουθη πρόταση :

ΣΧΟΛΗ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ

Κύριοι Συνάδελφοι 
Η πιο πάνω πρόταση της Όστρια με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο . Και εξηγούμαι
Πριν λίγους μήνες συζητώντας με υψηλόβαθμο στέλεχος της 33ης διεύθυνσης τελωνείων και εκφράζοντας την αγωνία μου για το μέλλον του επαγγέλματος μας πήρα την εξής απάντηση:
"--Το μέλλον του επαγγέλματος σας εξαρτάτε από εσάς τους ίδιους.
-- Τίποτε και κανένα πανεπιστήμιο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία και τις γνώσεις σας στον χώρο, οι οποίες περνάνε από γενιά σε γενιά εκτελωνιστών , και που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις  αυτήν των τελωνειακών .
--Το μέλλον του κλάδου σας εξαρτάτε από την δια βίου μάθηση , η ενημέρωση εν ολίγοις είναι πλέον το Α & το Ω  .
--Σήμερα, την εποχή της επανάστασης της Πληροφορικής , την εποχή που η πληροφορία  σε κλάσματα του δευτερολέπτου βρίσκεται στην οθόνη μας έτοιμη προς χρήση ,
--Σήμερα που τα οικονομικά σύνορα  έχουν πέσει,  είναι άτοπο, χαζό, και εκτός πραγματικότητος να μην παρακολουθείτε τις εξελίξεις.
--Αρτηριοσκληρωτικές απόψεις του παρελθόντος έχουν παρέλθει προ πολλού ."

Συνάδελφοι πριν πολλά χρόνια ο σύλλογος μας διοργάνωσε αρκετά σεμινάρια πληροφορικής επιδοτούμενα , πολλά από αυτά ήταν υψηλής στάθμης , όπως αυτό στο ΕΒΕΠ υπό την αιγίδα του ΠΑ.ΠΕΙ .
Μια ανάλογη προσπάθεια πρέπει να γίνει και τώρα, η ενημέρωση όπως προείπα είναι προαπαιτούμενο για την διάσωση του επαγγέλματος μας. 
Ο ιστότοπος του ΣΕΠΑ ας γίνει η αρχή . Πρέπει να γίνει το Portal της απόλυτου ενημέρωσης των συναδέλφων , και το εντευκτήριο  μας  πρέπει  να  γίνει  μόνιμο κέντρο κατάρτισης και στρατηγείο  σε  θέματα  πληροφορίας  και υποστήριξης  των συναδέλφων .
Πρέπει να πάψουμε να είμαστε "κουβαλητές χαρτιών , όπως  αποκαλούσε τους "αδιάβαστους" ανενημέρωτους συναδέλφους, παλαιός συγχωρεμένος πλέον δ/της του Β' Τελωνείου Πειραιά (2/3 ελεγκτήρια και λιμενικά υπόστεγα στον Αγ. Διονύση) 
Πηγή: Ιστότοπος της  Εκτελωνιστικής Συσπείρωσης
Επιμέλεια σχόλιο : Αλέξανδρος Κουρτέσης