Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

η Intrasoft International ανέλαβε τον εκσυχρονισμό των τελωνείων της ΠΓΔΜ


Η γειτονική όμορη χώρα εκσυγχρονίζεται . Την αναβάθμιση του λογισμικού των
τελωνείων της FYROM την ανέλαβε η γνωστή Ελληνική εταιρεία , , Άλλη μια απόδειξη ότι το χρήμα και η επιχειρηματικότητα δεν γνωρίζει Πατρίδα και διμερή προβλήματα.
Αλέξανδρος Κουρτέσης

Ακολουθεί το άρθρο της Ημερησίας 

"Το έργο εκσυγχρονισμού του πλήρους Πληροφοριακού Συστήματος για τα Τελωνεία στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αξίας 2,19 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η Intrasoft International.
Το έργο αφορά στην ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος τελωνειακών δηλώσεων και επεξεργασίας δασμών (development & implementation of Customs Declaration and Excise Processing System - CDEPS) για την ΠΓΔΜ.
Στα πλαίσια του έργου αυτού, η κοινοπραξία της Intrasoft International με την τοπική εταιρεία GPM Consulting θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει το πλήρες Τελωνειακό Πληροφοριακό Σύστημα (CDEPS) σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΕ.
Η εργασία περιλαμβάνει τη διαχείριση των τελωνειακών δηλώσεων και επεξεργασίας δασμών, τον έλεγχο των μετακινήσεων των εμπορευμάτων φόρου, την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τους οικονομικούς φορείς (εισαγωγείς, εξαγωγείς, κτλ), την αποδοτικότητα στη διεύθυνση των ελέγχων σχετικά με τους εισπραχθέντες και επιστρεφόμενους τελωνειακούς δασμούς, τους φόρους πολυτελείας και άλλες δαπάνες, τη γρηγορότερη ροή των αγαθών, τη βελτίωση της ασφάλειας του συστήματος ανεφοδιασμού σύμφωνα με την πρωτοβουλία του WCO και τα πρότυπα ιδιότητας μέλους της ΕΕ, την ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των τελωνειακών αρχών, των οικονομικών φορέων και άλλων κυβερνητικών οργάνων.
Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, με περίοδο συντήρησης για πέντε χρόνια, είναι το 10ο e-Customs Framework έργο στο χώρο των Τελωνείων που υλοποιεί η Intrasoft International παγκοσμίως."

Πηγή: Ημερησία
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: