Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Η χώρα μας χρειάζεται βοήθεια από όπου κι αν ανήκει κανείς

Φίλος παιδικός ο Κώστας . Σπούδασε στην Ελλάδα έφυγε έκανε μεταπτυχιακά  και έφτιαξε την ζωή του στην Αυστραλία φτάνοντας στα ανώτατα πολιτικά  αξιώματα της μακρινής ηπείρου  . Σε κάθε επίσκεψη του στην ψωροκώσταινα αναπολούμε τα εφηβικά μας χρόνια και όχι μόνο. 
Χθες έδωσε συνέντευξη στην Εφημερίδα τα Νέα , και ανακοίνωσε την Υποψηφιότητα του  για μέλος του νέου Συμβουλίου Διοίκησης στο ΤΕΙ της Πάτρας
Αλέξανδρος Κουρτέσης 
Εδώ παλαιότερη συνέντευξη του Κώστα  , Εδώ το βιογραφικό του στην Wikipedia
Διαβάστε την Συνέντευξη .
Μπορείς να πάρεις τον Ελληνα από την Ελλάδα αλλά δεν μπορείς να πάρεις την Ελλάδα από τον Ελληνα».
Με αυτά τα λόγια, ένας Έλληνας που κατόρθωσε να γίνει υπερυπουργός στην Αυστραλία, εξηγεί στα «ΝΕΑ» γιατί αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για μέλος του νέου Συμβουλίου Διοίκησης στο ΤΕΙ της Πάτρας.
Ο Κώστας Βατσκαλής - Κεφαλονίτης στην καταγωγή - είναι σήμερα σκιώδης υπουργός Υγείας στη βόρεια επικράτεια του Ντάργουιν της Αυστραλίας, όμως μέχρι πριν από λίγους μήνες που το Εργατικό Κόμμα ήταν στην κυβέρνηση είχε διατελέσει - κατά σειρά ή και ταυτόχρονα - υπουργός Υγείας, Εργασίας και Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων, Σχέσεων με την Ασία, Βιομηχανίας, Αλιείας, Ορυκτού Πλούτου και Ενέργειας!
Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο κ. Βατσκαλής εξηγεί ότι προσδοκά να βοηθήσει το ΤΕΙ της Πάτρας, όπως στο παρελθόν έχει κάνει και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, να αναπτύξει δεσμούς με την Αυστραλία, ώστε Έλληνες σπουδαστές να επισκέπτονται τη δεύτερη πατρίδα του αλλά και Αυστραλοί να έρχονται στην Ελλάδα για κάποια εξάμηνα, ενισχύοντας έτσι την τοπική κοινωνία και την εκπαίδευση.
Γιατί θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό όφελος για τον ίδιο και μάλιστα είναι ενεργός πολιτικός στην Αυστραλία; «Ξέρετε, δεν είμαι παρά ένας από τους πάρα πολλούς Έλληνες του εξωτερικού που την περίοδο αυτή της μεγάλης κρίσης προσπαθούν να βοηθήσουν τη χώρα τους. Δεν είμαι ο μόνος." 
Η Ελλάδα μας χρειάζεται όποια βοήθεια μπορούμε να της προσφέρουμε αυτή την ώρα, κι εγώ αυτό μπορώ να κάνω και θα το κάνω» λέει.
Θα έρχεται στην Ελλάδα; «Ναι, θα έρχομαι, εξάλλου η οικογένειά μου ζει στην Ελλάδα. Όμως ξέρετε ότι στην εποχή μας μπορεί εύκολα κανείς να επικοινωνεί όσο συχνά θέλει μέσω σκάιπ και γενικά με τηλεδιασκέψεις. Η απόσταση δεν είναι πια πρόβλημα στη λήψη αποφάσεων» τονίζει.
Πηγή: Τα Νέα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: