Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνεργασία Cosco - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν τα έργα υποδομών στον προβλήτα ΙΙ που θα επιτρέπουν τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, μέσα από το λιμάνι, με τρένο. Κατά πληροφορίες οι συζητήσεις της κινεζικής Cosco με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε προχωρημένο στάδιο, καθώς ως γνωστό μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, οι διαδικασίες σύνδεσης του λιμένος με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο.


Η Cosco, διαμέσου της θυγατρικής της εταιρείας ΣΕΠ Α.Ε., στοχεύει στην ανάπτυξη των υποδομών που θα επιτρέψουν τον συνδυασμό μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων γενικότερα προς τα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη σιδηροδρομικώς και για φορτία transit που θα φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά. «Αναπτύσσοντας τον σιδηρόδρομο θα καταφέρουμε να καλύψουμε αγορές στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά και λίγο ανατολικότερα, όπως η Ουγγαρία, η Ρουμανία και άλλες χώρες ταχύτερα και οικονομικότερα για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», ανέφεραν στην «Κ» κύκλοι της ΣΕΠ Α.Ε.
Εκτιμάται ότι με τη λειτουργία του σιδηροδρόμου θα περιοριστεί περίπου στο 1/3 ο χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων (από τις 15 μέρες θα μειωθεί στις πέντε).

Πηγή: Καθημερινή
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709