Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αναμένετε πράσινο φως από την EΕ για ΘΡΙΑΣΙΟ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ


 Τέλη του μήνα αρχές του άλλου; Όπως και να έχει το πράγμα αναμένεται «λευκός καπνός» από τις Βρυξέλλες για το θέμα του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς ο «φάκελος» εξετάστηκε από την ΕΕ.
Η απόφαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η «επίλυση» θεμάτων του ΟΣΕ θα οδηγήσει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν πεδία όπου υπάρχει εκπεφρασμένο επενδυτικό ενδιαφέρον μεταξύ των οποίων και η περίπτωση του Θριάσιου και του εκεί εμπορευματικού κέντρου.
Να σημειωθεί ότι ο Πειραιάς και ιδιαίτερα το εμπορικό λιμάνι έχει συγκεντρώσει εκ νέου το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού και συνακόλουθα του επιχειρησιακού ενδιαφέροντος, εξαιτίας δύο δημοσιευμάτων, τα οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το "TheSeaNation" για το Κινεζικό ενδιαφέρον επενδύσεων από πλευράς COSCO αλλά και την ανάπτυξη που σηματοδότησε η μέχρι σήμερα επένδυσή της στον Πειραιά.
Να σημειωθεί ότι για την περίπτωση του Θριάσιου υπάρχει εκπεφρασμένο Κινεζικό, Γερμανικό, Γαλλικό αλλά και Ρωσικό ενδιαφέρον για χρήσεις και επενδύσεις που ουσιαστικά σχετίζονται άμεσα με το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.
Στο οποίο μέχρι τα τέλη του έτους, και αν δεν υπάρξουν πολιτικοοικονομικές ανατροπές, θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία της συνδυασμένης μεταφοράς (τρένου – πλοίου) καθώς για αυτό είναι έτοιμη η PCT SA που ως γνωστόν εκπροσωπεί την COSCO και υλοποιεί τις επενδύσεις της στο λιμάνι του Πειραιά.

Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709