Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΟΛΠ: Ανοιχτοί διαγωνισμοί για φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Τη διενέργεια επτά διεθνών δημοσίων ανοιχτών διαγωνισμών για την προμήθεια, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και συντήρηση, ισάριθμων Φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 1.209,21 KWp ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε.
 Οι Φωτοβολταϊκοί Σταθμοί αποτελούν τμήματα του Φωτοβολταϊκού Πάρκου Λιμένος Πειραιώς, συνολικής εγκατεστημένης ονομαστικής ισχύος 4.386 MWp σε διάφορα σημεία του επιβατικού και εμπορικού Λιμένα.
Για τα έργα έχουν υποβληθεί στη ΔΕΗ οι αναγκαίες αιτήσεις και μελέτες. Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 3.253.460 Ευρώ και θα καταβληθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Σημειωτέον ότι ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. καταβάλει ετησίως στη ΔΕΗ για ηλεκτρική ενέργεια 3,6 εκ. ευρώ.
Όπως είναι γνωστό από το 2010 έχουν εγκριθεί σειρά φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων, που δικαιώνουν τους στόχους του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ως κύριου χρήστη «πράσινης ενέργειας» . Παράλληλα με τα έργα αυτά, επαναπροκηρύσεται δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός για το ενεργειακό πεδίο όλου του λιμανιού και τη μελέτη εκ νέου του φωτιστικού του πεδίου με νέα οικολογικά φωτιστικά μέσα.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης «Οι φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές του Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχουν ήδη από το 2011 δικαιωθεί με την απονομή του τίτλου ECOPORT από την Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων (ESPO) στο Λιμάνι του Πειραιά και την περιβαλλοντική πιστοποίηση του από τους Lloyds Registers. Τον τίτλο αυτό μέσα από νέες εγκαταστάσεις ήπιων μορφών ενέργειας όχι μόνο θα τον διατηρήσουμε, αλλά θα τον ενισχύσουμε. Το Λιμάνι του Πειραιά είναι ένα από τα εννέα μεγάλα οικολογικά λιμάνια της Ευρώπης και το μόνο μεγάλο οικολογικό λιμάνι της Μεσογείου».
Πηγή:ZouglaPort
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709