Τρίτη 15 Μαΐου 2012

«Οι Κινέζοι θέλουν ευρωπαϊκό τελωνείο»

Η προβλήτα Ι του ΟΛΠ
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην αγορά η όλη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Η διοίκηση αναφέρει πως «τόσο το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν ενημερώσει τη διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. για τυχόν αλλαγή στη βούλησή τους για πώληση μετοχών πέραν του 23,1%» παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με υπουργική απόφαση το εναπομείναν 51,038% των μετοχών του ΟΛΠ μεταβιβάστηκε «χωρίς αντάλλαγμα» όπως υπογραμμίζει στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.
«Τόσο το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν ενημερώσει τη διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. για τυχόν αλλαγή στη βούλησή τους για πώληση μετοχών πέραν του 23,1%» σημειώνει το management του ΟΛΠ για να καταλήξει πως «δυστυχώς με τους αναποτελεσματικούς πειραματισμούς στον χώρο της ναυτιλίας και της λιμενικής βιομηχανίας χάθηκε πολύτιμος χρόνος προσαρμογής στη νέα ανταγωνιστική εποχή της λιμενικής βιομηχανίας».
«Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί πως το ενδιαφέρον της Cosco θα παραμείνει εσαεί δεδομένο. Οι Κινέζοι θέλουν καταρχήν να αγοράσουν ευρωπαϊκό τελωνείο. Αν η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη αμφισβητηθεί περαιτέρω, η προσπάθεια μεγιστοποίησης της αξίας του Πειραιά θα πέσει στο κενό». Αυτό δηλώνουν στο Capital κύκλοι της Ακτής Βασιλειάδη.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης, σε εκτίμησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης που δημοσιοποιήθηκε χτες ανέφερε «πως τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου έδειξαν ότι ο Οργανισμός θα κινηθεί κερδοφόρα και το 2012 παρά την κρίση και τη χειμερινή περίοδο, η οποία για το λιμάνι είναι από πλευράς κινήσεως η χαμηλότερη».
Απόσπασμα από :capital.gr
Ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709