Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Πρόσβαση σε εφορίες και τελωνεία για τους ελέγχους

Άμεση πρόσβαση στα αρχεία των εφοριών και τελωνείων, κατά τα πρότυπα του αμερικανικού IRS, αποκτά η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, καθορίζεται η διαδικασία και το εύρος της συνεργασίας της Οικονομικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ, ενώ η Οικονομική Αστυνομία υποχρεώνεται να κοινοποιεί στο υπουργείο Οικονομικών τα ευρήματα των ελέγχων, ώστε να επιβάλλει τα αναλογούντα πρόστιμα.
Η πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου Οικονομικών θα πραγματοποιείται με απευθείας διασύνδεση με αυτά (on line), μέσω ηλεκτρονικού ασφαλούς συστήματος επικοινωνίας, το οποίο λειτουργεί με μέριμνα της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του Τμήματος Μελετών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών.
Επίσης, στην περίπτωση αρχείων για τα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα απευθείας σύνδεσης, η πρόσβαση σε αυτά θα γίνεται με την έκδοση ειδικού υπηρεσιακού σημειώματος, το οποίο υπογράφεται από τον διευθυντή της ΥΠΟΑ ή από άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο. Τα αιτούμενα στοιχεία χορηγούνται εντός προθεσμίας δέκα ημερών από την υποβολή του αιτήματος. Σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, η χορήγηση των αιτούμενων στοιχείων πραγματοποιείται αμέσως.
Πηγή: Αγγελιοφόρος 
Επιμέλεια Σχόλιο: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Σφίγγουν τα λουριά για τους ελέγχους . Μακάρι, ίσως κάποτε γίνουμε κράτος. Για να σταματήσουν τα λαμόγια να κάνουν τον μάγκα    
Tel :6977636709