Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Ακόμα και το στρώμα θαλάσσης θα φορολογείται !!!!

«Με βάση τις διατάξεις ν. 2238/1994 το εισόδημα προσδιορίζεται αντικειμενικά με βάση τη συνολική ετήσια δαπάνη του φορολογούμενου, της συζύγου του και των προσώπων που συνοικούν και τον βαρύνουν. Για την εφαρμογή τις διάταξης λαμβάνεται υπόψη και η αντικειμενική δαπάνη της χρήσης σκάφους αναψυχής.
Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι όταν αναφερόμαστε σε σκάφος αναψυχής για φορολογικούς λόγους, δεν αναφερόμαστε μόνο στα μεγάλα σκάφη που βλέπουμε στις μαρίνες της χώρας, άλλα και στις μικρές βάρκες που είτε έχουν μηχανή, είτε έχουν κουπιά» Γράφει ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης στο "Πρώτο Θέμα".  Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, με ακτογραμμές εκατοντάδων χιλιάδων μέτρων και σχεδόν 3.000 νησιά και βραχονησίδες, όπου τα μικρά πλεούμενα είναι σαν τα ποδήλατα που έχουν οι κάτοικοι των Κάτω χωρών  και κάνουν βόλτες, η στόχευση των κατόχων μικρών σκαφών-πλεούμενων δημιουργεί απορίες αλλά και προβληματισμό. 
Είναι που είναι προβληματικός ο Θαλάσσιος Τουρισμός αφού η έλλειψε των αναγκαίων μέτρων τον οδηγεί στον μαρασμό προς όφελος της Κροατίας και της Τουρκίας τώρα μπήκαν στο στόχαστρο και οι ιδιώτες που έχουν ένα βαρκάκι με…κουπιά.
Λοιπόν Κύριοι , εάν έχετε στρώμα φουσκωτό , βαρκούλα φουσκωτή παιδική με κουπιά η όχι, σαμπρέλα , μπρατσάκια , κλπ αντικείμενα που βοηθούν ώστε να βρίσκεσθε στην επιφάνεια του Νερού  , ΘΑ φορολογηθείτε αγρίως . Διαβάστε τους πίνακες  . θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε , όχι παίζουμε 
Πηγή: Marinews . Περισσότερα εδώ
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709