Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ρευστότητα 1 δισ. στις μικρομεσαίες από το Ταμείο Εγγυήσεων

Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το Ταμείο Εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω του οποίου σχεδιάζεται να διοχευτευθεί ρευστότητα ύψους 1 δισ. ευρώ στις ελληνικές ΜμΕ έως το τέλος του 2013, με ευνοϊκά δάνεια από τις τράπεζες.
Σήμερα, υπεγράφη η συμφωνία για τη σύσταση του Ταμείου μεταξύ της υπουργού Ανάπτυξης 'Αννας Διαμαντοπούλου και του Έλληνα Αντιπροέδρου της ΕΤΕπ Πλούταρχου Σακελλάρη, παρουσία του Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Γιοχάνες Χαν.
Τόσο η κ. Διαμαντοπούλου όσο και ο κ. Σακελλάρης επισήμαναν τον στρατηγικό ρόλο που έχουν οι ελληνικές τράπεζες για την επιτυχία του Ταμείου. Συγκεκριμένα η υπουργός έκανε έκκληση στους τραπεζίτες και στις τράπεζες να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα την εκταμίευση κονδυλίων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τονίζοντας μάλιστα ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί εθνική ανάγκη.
Σκοπός του Ταμείου, όπως τονίσθηκε και από την υπουργό και από τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, είναι η άμεση χορήγηση κεφαλαίων για επενδύσεις και κεφαλαίο κίνησης και κατά προτεραιότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήδη λαμβάνουν βοήθεια από διαρθρωτικά ταμεία. Σημειώθηκε ότι οι πόροι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση και επισημάνθηκε ότι την τελική επιλογή για να δοθούν τα κεφάλαια θα την έχουν οι ίδιες οι τράπεζες. Οι όροι των δανείων θα μοιάζουν με τα δάνεια που δίνει η ΕΤΕπ και δεν αφορά μόνο νέες επιχειρήσεις αλλά και παλαιές.
Πηγή: Μερική Αναδημοσίευση , Κέρδος
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709