Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

'Ιδρυση επιχείρησης με κεφάλαιο 1 ευρώ.

Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου μεταξύ άλλων προβλέπουν τη δημιουργία και στην Ελλάδα ελεύθερων ζωνών επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Πολυνομοσχέδιο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος καταθέτει στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου.
Το κείμενο είχε ετοιμαστεί από τον προκάτοχό της Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αλλά η νέα υπουργός προχώρησε και σε κάποιες αλλαγές.
Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου μεταξύ άλλων προβλέπουν τη δημιουργία και στην Ελλάδα ελεύθερων ζωνών επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, θεσπίζεται νέα εταιρική μορφή που απαιτεί κεφάλαιο μόλις 1 ευρώ, απλοποιείται κι άλλο το καθεστώς αδειοδοτήσεων με τη διαδικασία του φαστ τρακ όπως και η έκδοση αδειών για εξαγωγές κι αίρεται ολικώς το καμποτάζ.
Άλλη μία αλλαγή που φέρνει το νομοσχέδιο είναι και η υποχρέωση όλων των αρχών αδειοδότησης επιχειρήσεων να αναρτούν στις ιστοσελίδες τους τις άδειες, τα δικαιολογητικά, τις αποφάσεις κι εγκρίσεις για την έκδοση αδειών λειτουργίας κι εγκατάστασης επιχειρήσεων. Οι αρχές αδειοδότησης διασυνδέονται μεταξύ τους και η αίτηση υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά από τον επιχειρηματία.
Πηγή: TaxHaven

Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709