Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Πορτογαλία: Πενθήμερη απεργία στα λιμάνια

Οι λιμενεργάτες στην Πορτογαλία άρχισαν σήμερα πενθήμερη απεργία που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές, το μόνο τομέα της οικονομίας που πηγαίνει καλά την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας.
Η απεργία πλήττει τα περισσότερα λιμάνια στη χώρα, περιλαμβανομένης της Λισαβόνας, όπου παρέχονται μόνον οι βασικές υπηρεσίες καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της εταιρίας που διαχειρίζεται το λιμάνι στη βόρεια πόλη Αβέιρου.
Η απεργιακή κινητοποίηση σημειώνεται καθώς η χώρα μπαίνει σε μια χρονιά που η κυβέρνηση θα επιβάλει τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας βάσει της συμφωνίας δανεισμού που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
«Δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι θα υπάρξει οποιοσδήποτε συμβιβασμός», είπε ο Βίτορ Ντίας, αντιπρόεδρος της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας FESMARPOR, στην οποία ανήκουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και πολλοί ναυτικοί. «Αλλά είμαστε έτοιμοι να τερματίσουμε την απεργία μόλις υπάρξει», πρόσθεσε. (Εδώ το δημοσίευμα του   International Dockworkers Council  )
Οι εργαζόμενοι θέλουν η κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι η εταιρία η οποία διαχειρίζεται το λιμάνι στο Αβέιρου δεν θα χρεοκοπήσει και ότι το προσωπικό της δε θα απολυθεί.
Πηγή: Ναυτεμπορική 
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel:6977636709