Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ανάπτυξη στο εμπόριο δια θαλάσσης «βλέπει» το λιμάνι του Ρότερνταμ

Το Καταπληκτικό Λιμάνι του
Rotterdam
Από το 2013 βλέπει ανάπτυξη στο εμπόριο διά θαλάσσης ο επικεφαλής του Λιμανιού του Ρότερνταμ, ενώ το 2011 έκλεισε για το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης με μία μικρή αύξηση κατά 0,8% του όγκου μεταφερόμενου φορτίου, σε σύγκριση με το 2010.
Για το 2012 η διοίκηση του Ολλανδικού λιμανιού εκτιμά ότι ο όγκος του διακινούμενου φορτίου θα παραμείνει στα επίπεδα του 2011, λόγω της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη.
Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του λιμανιού του Ρότερνταμ, Hans Smits σημειώνει ότι η διακίνηση του όγκου φορτίου έφτασε στους 433 εκατ. τόνους. Πρόκειται για νέο ρεκόρ ωστόσο οι εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν στις αρχές του έτους που ολοκληρώνεται σήμερα, προέβλεπαν αύξηση του όγκου φορτίου κατά 2-3%. (όχι παίζουμε )
Ο Πρόεδρος του
Λιμανιού Mr  Hans Smit
Η κίνηση στο λιμάνι είναι στενά συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο και τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, σύμφωνα με τον κ. Smits, ο οποίος εκτιμά ότι στο 2012 η μεταφορική κίνηση στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2011 ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του νέου έτους αναμένεται να ξεπερασθεί σταδιακά η κρίση εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη.
Πηγή:Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709