Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Διακρατικό λαθρεμπόριο τσιγάρων

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ

«Χρυσές δουλειές» με λαθρεμπόριο τσιγάρων έκαναν στα ελληνοαλβανικά σύνορα ο διευθυντής του Καταστήματος Αφορολογήτων Ειδών του μεθοριακού σταθμού Μαυροματίου Θεσπρωτίας και ένας Αλβανός αστυνομικός που υπηρετεί στον διαβατηριακό έλεγχο στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Ο πρώτος τροφοδοτούσε τον δεύτερο με μεγάλες ποσότητες αφορολόγητων τσιγάρων και εκείνος τα πουλούσε στη χώρα του, με τους δύο άντρες να μοιράζονται τα κέρδη.
Αστυνομικοί που είχαν τις πληροφορίες και παρακολούθησαν επί 10 ημέρες την υπόθεση, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 35χρονο Αλβανό αστυνομικό, τον 47χρονο διευθυντή του ΚΑΕ και δύο γυναίκες υπαλλήλους του καταστήματος, 29 και 37 ετών.
Μόνο σε αυτό το δεκαήμερο, έγινε τρεις φορές η φόρτωση 2.500 πακέτων τσιγάρων, ενώ, όπως προέκυψε, αυτό γινόταν τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες
Ο Αλβανός κινούνταν με αυτοκίνητο που έφερε... κλεμμένες ελληνικές πινακίδες (για να μην πληρώνει τέλη κυκλοφορίας όπως είπε στους Ελληνες συναδέλφους του που τον συνέλαβαν...) και είχε πλαστή άδεια κυκλοφορίας.
Ενοπλος
Οπως προέκυψε, πηγαινοερχόταν με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα, ένστολος και ένοπλος, φορτώνοντας κάθε φορά στο αυτοκίνητο 2.500 πακέτα αφορολόγητα τσιγάρα, τα οποία πωλούσε στη μαύρη αγορά στην πατρίδα του. Οπως ομολόγησε μάλιστα ο ίδιος, διέθετε μέρος των τσιγάρων και σε... κατάστημα που διατηρούσε στην Αλβανία.
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, τα κέρδη από την πώληση των τσιγάρων τα μοιραζόταν με τον διευθυντή του καταστήματος.
Για τους δύο υπαλλήλους η αστυνομία εκτιμά πως είχαν υποστηρικτικό ρόλο, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στο κύκλωμα.
Πηγή:ΈΘΝΟΣ
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709