Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η Cosco επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του 23,1% στον ΟΛΠ

Το ενδιαφέρον της Cosco για το 23,1% των μετοχών του ΟΛΠ επιβεβαίωσε, χθες, εκπρόσωπος της εταιρείας στην Αθήνα, μιλώντας στο ναυτιλιακό συνέδριο «Shipping Today & Tomorrow - Διεθνείς εξελίξεις, τάσεις & επενδύσεις στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή αγορά», που οργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικής Διοικήσεως (ΕΙΟΔ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (BHCC). Στο συνέδριο, χορηγός επικοινωνίας του οποίου είναι η «Ν», ο κ. Τάσος Βαμβακίδης, αναπληρωτής εμπορικός διευθυντής Piraeus Container Terminal (ΣΕΠ), απαντώντας σε σχετική ερώτηση και μεταφέροντας -όπως είπε- τη θέση της διοίκησης της Cosco, όπως αυτή έχει εκφραστεί, σημείωσε ότι, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αναφορικά με τη διάθεση του 23,1% των μετοχών του ΟΛΠ, τότε και η Cosco μπορεί να ενδιαφερθεί.
Ο κ. Βαμβακίδης υπογράμμισε, ακόμη ότι η ΣΕΠ, με επενδύσεις ύψους 640 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015 σε πάγια στοιχεία, θα έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο container terminal της Ανατολικής Μεσογείου, συνολικής χωρητικότητας 3,7 εκατ. TEU.
Πριν από το τέλος του 2011 και ενώ ολοκληρώνεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός του προβλήτα ΙΙ, θα έχει αυξηθεί τη χωρητικότητά του κατά 1 εκατ. TEU, από το 1,6 που είχε δυναμικότητα, όταν παραχωρήθηκε στην Cosco, στα 2,6 εκατ. TEU.
Μαζί με τον προβλήτα ΙΙΙ, που θα «δώσει» 1,1 εκατ. TEU επιπλέον χωρητικότητα μέχρι το τέλος του 2015, η ΣΕΠ θα έχει 25 γερανογέφυρες σε πλήρη λειτουργία.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι μόνο με επενδύσεις μπορεί να έρθει ανάπτυξη, ενώ, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, μετέφερε δήλωση του κ. Fu Cheng Qiu, διευθύνοντος συμβούλου της ΣΕΠ Α.Ε., σύμφωνα με την οποία «η χώρα σας δεν είναι μεγάλη σε μέγεθος και ένα μικρό σκάφος είναι εύκολο να αλλάξει κατεύθυνση».
 Τέλος, επισήμανε ότι η ΣΕΠ έχει ανοίξει πολλές νέες θέσεις εργασίας, αφού αυτή τη στιγμή εργάζονται έξι Κινέζοι διοικητικά στελέχη και 700 Ελληνες.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμός εμπορευμάτων. http://www.ektelonismos.com
http://ektelonismos.com/blog/
email:εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: