Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Προς μειώσεις μισθών στον ΟΛΠ

Δεν κινδυνεύουν με εργασιακή εφεδρεία ή απολύσεις οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Γ. Ανωμερίτη, αλλά απ' ό,τι φαίνεται θα υποστούν μειώσεις στους μισθούς τους, καθώς ο Γ. Ανωμερίτης μίλησε για
«εκλογίκευση των δομών εργασίας» και
«καθιέρωση του ρεπό σε όλους τους τομείς δραστηριότητας».
Για τις επικείμενες εργασιακές αλλαγές στον Οργανισμό, ο Γ. Ανωμερίτης ξεκινά από σήμερα επαφές με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και την Ενωση Λιμενεργατών για να αρχίσει ο διάλογος πάνω στις προτάσεις που έκανε χθες στο Δ.Σ.
Ο πρόεδρος του ΟΛΠ ανέφερε ότι σε συνεργασία με τα συνδικάτα των εργαζομένων θα επιδιωχθεί αύξηση περαιτέρω της παραγωγικότητας ορισμένων τομέων, έτσι ώστε ο ΟΛΠ Α.Ε. να μη χρειαστεί να απολύσει ή να θέσει σε εφεδρεία μέρος του προσωπικού του, αν και ως γνωστόν εξαιρείται ως εισηγμένη στο Χ.Α. ανώνυμη εταιρεία από το μέτρο αυτό.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, παρέθεσε τα εξής στοιχεία: 
Η δύναμη του προσωπικού στον Οργανισμό την 1/9/2011 έναντι των οργανικών θέσεων που προβλέπονται από τον ισχύοντα κανονισμό είναι μειωμένη κατά 803 άτομα.
Τα δύο τελευταία χρόνια αποχώρησαν 280 άτομα.
Το ποσοστό των αμοιβών επί των συνολικών εσόδων μειώθηκε στο 50,3% (από 71% που ήταν πριν από λίγα χρόνια) και επί των εξόδων στο 56%, ποσοστά τα οποία αντιστοιχούν στο μέσο όρο των λιμενικών υπηρεσιών των λιμανιών της ESPO.
Πηγή: Ελευθεροτυπία
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .τηλ:6977636709 http://www.ektelonismos.com 
http://www.ektelonismos.com/blog/ 
Γράψτε μας email εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: