Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πρώτες αντιδράσεις υπαλλήλων , λιμενεργατών ΟΛΠ.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος σε χθεσινή της συνεδρίαση εκτίμησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται απέναντι «συνολικά στη νεοφιλελεύθερη μονεταριστική πολιτική όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ η οποία ισοπεδώνει τους εργαζόμενους και την κοινωνία συνολικά».
«Θεωρούμε ανερμάτιστη και εγκληματική πολιτική το ξεπούλημα των λιμανιών», αναφέρει στην απόφασή της και τονίζει: «Τα λιμάνια είναι Οργανισμοί στρατηγικής σημασίας, οι οποίοι διαδραματίζουν ζωτικής σημασίας δραστηριότητες για τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τις μεταφορές και την εθνική ασφάλεια».
Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ αποφάσισε τα εξής:
* Για σήμερα Παρασκευή 27 Μαίου στάση εργασίας από έναρξη ωραρίου έως 10 πμ και συμβολική κατάληψη των κτηρίων διοίκησης σε όλα τα Λιμάνια της χώρας.
* Τη Δευτέρα 30/5/2011 θα δώσει συνέντευξη Τύπου
* Την Τρίτη 31/5/2011 στάση εργασίας από 11 πμ έως τέλος πρωινού ωραρίου, καθώς και συγκέντρωση και πορεία σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
* Συμμετοχή στις 4/6/2011 στο συλλαλητήριο της ΓΣΣΕ στην Αθήνα
* Εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Θα επιδιωχθεί συντονισμός με άλλες  Ομοσπονδίες και υπό τη ΓΣΕΕ μέχρι τις 15/6/2011.
* Εξουσιοδοτήθηκε το προεδρείο για άλλες αγωνιστικές δράσεις που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των στόχων μας και του διεκδικητικού πλαισίου
Στη σημερινή στάση εργασίας και κατάληψη που ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ θα συμμετέχει και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά και δηλώνουμε έτοιμοι για κοινό συντονισμό και δράσεις».
Πηγή: Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων. http://www.ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: