Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

«Αποκρατικοποιούνται » άμεσα ΟΛΠ-ΟΛΘ- οι πρώτες αντιδράσεις

Το Εμπορικό Λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Στην «επόμενη ημέρα» των αποφάσεων που έλαβε η κυβέρνηση σύμφωνα με τις οποίες αποκρατικοποιούνται άμεσα οι Οργανισμοί Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης εστιάζουν πλέον επενδυτικοί κύκλοι αλλά και οι χρήστες των λιμενικών τους εγκαταστάσεων.
Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του προέδρου του δ.σ. της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως Ν. Αρβανίτη.
«Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες είναι κατ αρχήν σε θετική κατεύθυνση μένει όμως να δούμε με λεπτομέρειες το πώς αυτά θα υλοποιηθούν και σε ποιο εύρος χρόνου. Στόχος είναι οι κινήσεις αυτές να δουλέψουν προς όφελος της ανάπτυξης των λιμένων με πνεύμα εξωστρέφειας εις τρόπον ώστε να προσελκύσουν ναυτιλιακές εταιρίες στα δύο μεγάλα λιμάνια προκειμένου αυτά να καταστούν κόμβος του διεθνούς διαμετακομιστικού εμπορίου.
«Σκληρή στάση» από την πλευρά της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος. Ο πρόεδρος του δ.σ. της Ομοσπονδίας Γ. Γεωργακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά : Ούτε η θέση μας αλλάζει ούτε η απόφασή μας για αγώνα. Όπως έχουμε δώσει δείγμα στο πρόσφατο παρελθόν. Ζητάμε άμεση ενημέρωση επίσημα από την κυβέρνηση.
Το Λιμάνι του Ικονίου
Την «επόμενη ημέρα» περιμένουν και οι παραγωγικές τάξεις του Πειραιά. Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης είναι σίγουρο ότι αλλάζουν το σκηνικό ήταν το συμπέρασμα των πρώτων δηλώσεων αλλά όπως όλα δείχνουν οι παραγωγικές τάξεις περιμένουν την εξειδίκευση των μέτρων τουλάχιστον για τα δύο μεγάλα λιμάνια καθώς από αυτά διακινείται το σχεδόν 75-80% των εισαγωγών και εξαγωγών.
Ως γνωστόν στους σχεδιασμούς για τις αποκρατικοποιήσεις αρχικά τα δύο μεγάλα λιμάνια είχαν δρομολογηθεί για την επόμενη χρονιά αλλά οι σημερινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου ανατρέπουν άρδην το σκηνικό επισπεύδοντας τις διαδικασίες μέσα στις οποίες μέλλεται να διευκρινιστεί και το αν θα προχωρήσουν οι σχεδιασμοί περί των «λιμενικών αξόνων» κάτι που ως γνωστόν θα προσέδιδε μεγαλύτερη μετοχική βάση στο Δημόσιο προς εκποίηση.
Πηγή: TheSeaNations
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί. http://www.ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: