Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε ελληνικό πλοίο στη Βενεζουέλα

Η κράτηση 12 Ελλήνων ναυτικών, μεταξύ των 20 συνολικά, στο Jose της Βενεζουέλα, έφερε στο προσκήνιο μία εντυπωσιακή -αν και όχι καινοφανή- πρακτική των εμπόρων ναρκωτικών προκειμένου να διακινούν μεγάλες ποσότητες ουσιών σε όλο τον πλανήτη.
 Οι αρχές του λιμανιού της νοτιοαμερικανικής χώρας μαζί με την εταιρεία προχώρησαν σε έρευνα των υφάλων του φορτηγού MARIA L με δύτες η οποία οδήγησε στον εντοπισμό 353 πακέτων με άγνωστη προς το παρόν ουσία, συνολικού βάρους 417,6 κιλών.
Σαν αποτέλεσμα, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του πληρώματος του ελληνικής σημαίας φορτηγού της Vrontados SA, που ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και περιμένει την εξέλιξη των διαδικασιών μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, λόγω της μεγάλης διαφοράς ώρας (6,5 ώρες νωρίτερα σε σχέση με την Ελλάδα).
Το φορτηγό είχε φορτώσει παραπροϊόντα πετρελαίου και ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για το Terneuzen της Ολλανδίας και το Immigram της Βρετανίας.
Πηγές από το χώρο της ναυτιλίας σημειώνουν ότι δεν είναι καινούργια αυτή η πρακτική, καθώς ειδικά σε περιοχές όπου είναι σε έξαρση η παραγωγή ναρκωτικών συχνά δύτες προσκολούν στα ύφαλα πλοίων δέματα με ναρκωτικά, καθώς είναι γνωστά -ακόμη και στο διαδίκτυο- τα δρομολόγια που πραγματοποιούν και, σε συνεννόηση με συνεργούς τους τα στέλνουν σε όλο τον κόσμο.
Στο λιμάνι «προορισμού» άλλοι δύτες αφαιρούν τα δέματα, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τις Αρχές ή το πλήρωμα.
Πηγή: Εθνος
Αναδημοσίευση: Άλέξανδρος Κουρτέσης. Εκτελωνιστής Πειραιά. http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: