Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αξιό…πλοα: Το Θριάσιο Πεδίο και το εμπορευματικό κέντρο

Το θριάσιο απο το Google Earth
Μερική Αναδημοσίευση
Από την ΑΞΙΑ

- Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης διαδραμάτισε ρόλο, σύμφωνα με πληροφορίες, και στην υπόθεση για την παραχώρηση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, ο οποίος μετατέθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2011.
- Οι Κινέζοι «στράβωσαν» αφού οι όροι του διαγωνισμού δεν άλλαξαν παρά τις παρατηρήσεις που είχε καταθέσει από το καλοκαίρι ο κινέζικος όμιλος Cosco , εκτός από τα σημεία που αφορούν το χρηματοδοτικό τομέα.
- Για να δοθεί παράταση, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης Χάρη Παμπούκη και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από τη μία πλευρά και στελέχη του κινεζικού ομίλου από την άλλη.
- Οι Κινέζοι εξήγησαν ότι δεν ήταν σαφείς οι όροι του διαγωνισμού και για αυτό δεν θα συμμετείχαν. Ο διαγωνισμός για παράδειγμα προβλέπει ότι θα επιλεγεί όχι η καλύτερη οικονομική προσφορά αλλά την πιο συμφέρουσα. Και αναρωτήθηκαν πως θα συμβεί αυτό αφού δεν περιλαμβάνονται ακριβείς προβλέψεις για βαθμολόγηση των προσφορών.
- Αυτό έφθανε για να δοθεί παράταση για τον διαγωνισμό που προβλέπει επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ. Επενδύσεις που είναι απαραίτητε για την ανάδειξη της Ελλάδας σε πρώτο κέντρο διακίνησης εμπορευμάτων στην Ευρώπη.
Αναδημοσίευση της Αναδημοσίευσης από: Marinews
Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί : http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: