Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

Λαύριο, Ραφήνα, Ελευσίνα υπό την «Holding Company» ΟΛΠ Α.Ε.

Την πληροφορία που πρώτο το Portnet από τις 17 Νοεμβρίου 2009 (!) ανέφερε περί των σχεδιασμών, τότε, της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα περιφερειακά λιμάνια Α.Ε. της Αττικής ως θυγατρικές υπό τον ΟΛΠ, που θα έχει πλέον την μορφή «Holding Company», επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, το πρωί της Πέμπτης κατά το ΚΥΣΥΜ, που έλαβε χώρα στον ΟΛΠ, για την ανάπτυξη του λιμανιού και της ευρύτερης οικιστικής περιοχής του Πειραιά. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, ήδη από την πρώτη εκείνη αναφορά της πύλης μας σε αυτόν τον σχεδιασμό, είχαμε σημειώσει με ξεκάθαρο τρόπο ότι «είναι ένα σενάριο, από τα εναλλακτικά που εξετάζονται, σε κορυφαία κυβερνητικά επιτελεία, στα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες , καθοριστικό λόγο έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος».
Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι «καλά ενημερωμένοι παράγοντες, δεν θεωρούσαν απίθανη την υλοποίηση, καθώς δεν προσκρούει και σε νομικά προβλήματα, του εναλλακτικού σεναρίου που κυκλοφορεί, σύμφωνα με το οποίο, ο ΟΛΠ μόνος του, ως «holding» εταιρεία, θα «απορροφούσε» τα τρία μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της Αττικής. Βέβαια, σε τέτοια περίπτωση, ο ΟΛΠ θα μετατρεπόταν και θα λειτουργούσε απολύτως ως “διαχειριστής της περιουσίας”».
Σε κάθε περίπτωση ναυτιλιακοί παράγοντες, υποδέχθηκαν θετικά την εξαγγελία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση και έχει αναπτυξιακή προοπτική, ενώ επιπροσθέτως, θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας και θα γίνουν εφικτές οι συνέργιες μεταξύ των λιμένων της Αττικής.
Αναδημοσίευση Σχόλιο:Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων. http://ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: