Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Δε βιάζονται οι Κινέζοι να ενημερώσουν τον κ. Γ. Ανωμερίτη για τις προθέσεις τους

Δεν βιάζονται να απαντήσουν οι κινέζοι στο αίτημα του Προέδρου της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη για το αν αποδέχονται ή όχι την πρόταση του για πάγωμα της διαδικασίας έκδοσης τιμολογίων από την ΣΕΠ για το επόμενο δεκαπενθήμερο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheSeaNation η κινεζική κυβέρνηση αναμένει να δει το πώς θα εξελιχθεί ο διάλογος του κ. Ανωμερίτη με τους συνδικαλιστές του λιμανιού πριν οριστικοποιήσει την τελική της θέση επί του παραπάνω αιτήματος του Προέδρου του Οργανισμού.
Σε κάθε περίπτωση η κινεζική κυβέρνηση εκτιμά ότι ήδη η σύμβαση παραχώρησης εφαρμόζεται κανονικά, ενώ όπως επισημαίνουν κινέζοι αξιωματούχοι, η Cosco, μέσο της ΣΕΠ, έχει ήδη προκαταβάλει τα χρήματα που προέβλεπε η συμφωνία της με τον ΟΛΠ, αλλά και τα ενοίκια του πρώτου έτους.
Εξάλλου η κινεζική πλευρά υποστηρίζει ότι πέραν των αρχικών δεσμεύσεων που είχαν παραχωρηθεί από τον Πρόεδρο της Cosco κ. Γουέι Τζιαφού (φωτο δεξιά) όσον αφορά την απασχόληση Ελλήνων στην προβλήτα ΙΙ, δεν έχει αναληφθεί στη παρούσα φάση καμιά άλλη δέσμευση για απασχόληση υφιστάμενου προσωπικού της ΟΛΠ με κάθε μορφή, αποδίδοντας σε σενάρια χωρίς έρεισμα στην πραγματικότητα όσα διακινούνται περί μοντέλων τύπου Βαρκελώνης.
Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Cosco κ. Γουέι Τζιαφού ο οποίος ανέβαλε ως γνωστόν την προγραμματισμένη για μεθαύριο επίσκεψη του στην Αθήνα εξετάζει νέες ημερομηνία για επίσκεψη είτε στα μέσα του Δεκεμβρίου, είτε μετά το νέο έτος.
Στην διάρκεια της επίσκεψης του αυτής προγραμματίζει να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου προς τον οποίο αναμένεται να ανακοινώσει σειρά νέων επενδύσεων της Cosco στην Ελλάδα, εφόσον όλα έχουν εξελιχθεί ομαλά.
Τέλος αναφορικά με τα σενάρια περί εσωκομματικών τριβών εντός του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της παραχώρησης και του χειρισμού των απεργών η κινεζική κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμά ότι το θέμα δεν την αφορά και δεν προτίθεται να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο πέραν από την εφαρμογή της σύμβασης.
Αναδημοσίευη:Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνιστής http://ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: