Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Πλήρες αδιέξοδο στο λιμάνι του Πειραιά

Οχυρωμένες” στις θέσεις τους παραμένουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές που εν πολλοίς προσδιορίζουν τις λειτουργίες του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι οι συνδικαλιστές λιμενεργάτες δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν σε μια ένδειξη καλής θέλησης προκειμένου να δοθεί το χρονικό περιθώρο στη νέα κυβέρνηση να αποδείξει εν τοις πράγμασι τις προεκλογικές της δηλώσεις στο συγκεκριμένο θέμα που αφορά στη σύμβαση ΟΛΠ-Cosco.
Η αγορά, εκτιμώντας το αδιάλλακτο των θέσεων των εμπλεκομένων πλευρών, καταγράφει τον προβληματισμό της, ο οποίος πολύ σύντομα θα προσλάβει άλλη μορφή, αφού ήδη τα πρώτα προβλήματα στις εμπορικές ροές είναι ορατά.
Άλλωστε μέσα στο λιμάνι του Πειραιά και στο χώρο εναπόθεσης παραμένουν παγιδευμένα περισσότερα από 5.000 έμφορτα εμπορευματοκιβώτια και κάπου 9.000 κενά, τα οποία επρόκειτο τα μεν να αποδοθούν στην εσωτερική αγορά, τα δε να φορτωθούν σε πλοία στο πλαίσιο της ανακύκλωσης και διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων για την πλήρωση τους με άλλα εμπορεύματα.
Μέχρι τώρα στο λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελείται καμία διαδικασία φορτοεκφόρτωσης ενώ η αγορά που δηλώνει απελπισμένη περιμένει μια ένδειξη καλής θέλησης από τους συνδικαλιστές για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία στη νέα κυβέρνηση να “βρει το βηματισμό της” και εξετάσει, με όποιον τρόπο, εξετάσει, το θέμα που υφίσταται η σημασία του οποίου προσλαμβάνει μείζονα λόγο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει παντοιοτρόπως να τηρήσει τα υπεσχημένα δηλαδή να επανεκκινήσει την αγορά.
Ωστόσο κατά τους φορείς των παραγωγικών τάξεων η επανεκκίνηση της αγοράς είναι αδύνατη αφού το “κλειδί” το κρατούν οι συνδικαλιστές λιμενεργάτες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της αγοράς, το όλο ζήτημα προσλαμβάνει και πολιτική χροιά καθώς μένει στην κυβέρνηση, και σε φάση που δεν υφίσταται και αντιπολίτευση να δώσει δείγματα γραφής για το τι ακριβώς θέλει.
Πηγή:TheSeaNation
Σχόλιο Επεξεργασία :Αλέξανδρος Κουρτέσης (Αμάν ρε παιδιά ακόμα να καταλάβετε .... "Ετελείωσεν"...!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: